Programa per generar ocupació per als titulats universitaris del territori del Sénia


comarquesnord.cat, Morella
» dijous, 27 de gener de 2011

Empreses i ajuntaments, del territori del Sènia, han presentat ja 58 ofertes de contractes de treball, de les quals són 5 de Morella. Fruit del Conveni Desenvolupament Rural amb el MARM i després de la Fase prèvia, esta setmana s’han publicat les Bases reguladores d’ajudes a la contractació de Titulats universitaris per a empreses i ajuntaments del Territori del Sénia i, també, les normes per a la inscripció a la Borsa de treball dels Titulats. Les inscripcions ja fetes són vàlides si estan complertes.

Recordem que la Mancomunitat va firmar un nou Conveni amb el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí de 5 anys de durada havent-se aprovat per al 2011 una aportació del Ministeri de 4 milions d’euros, on esntre d’altres accions es contemplen ajudes a la promoció de l’ocupació per a que els titulats universitaris puguen tornar als seus pobles.

En el conveni es manté una inversió inferior, però important, per a la millora de camins rurals (2.500.000€), però hi haurà prop d’un milió d’euros destinats a línies de diversificació econòmica i de manteniment i creació de l’ocupació. Algunes es posaran en marxa més endavant, però la més destacada i a la que es preveu destinar entre 400.000 i 500.000 € és la de Ajudes a la contractació de Titulats universitaris, de la que s’obria la convocatòria el passat dijous, 20 de gener, i s’acabarà el dia 9 de febrer. Hi ha una Borsa de treball a la que ja s’han inscrit 180 titulats universitaris, on a més del títol i l’adequació a la plaça oferta es valorarà estar en atur i estar empadronat els últims 2 anys en un dels municipis de la M-TdS.

També s’han ofert fins ara més de 50 places de treball per part d’empreses i ajuntaments del Territori del Sénia, que seran ells els qui faran la selecció i contractaran al titulat escollit. El contracte serà a jornada complerta i tindrà una durada mínima de 6 i màxima de 8 mesos, tenint com data límit final el darrer dia d’octubre. Els costos salarials totals seran de 10.800€ a repartir entre els mesos del contracte (de 6 a 8).

La subvenció per afavorir la contractació serà del 66,66% dels costos salarials totals, però mai serà superior a 7.200€ per persona contractada. Es procurarà que tots els contractes possibles s’inicien el primer dia de març.

Més informació: |