Calaceit va obrir les Festes de Santa Águeda al Matarranya



comarquesnord.cat, Calaceit
» dilluns, 31 de gener de 2011

Lo passat dissabte 29 de gener per la nit van començar les activitats emmarcades amb la festivitat de Santa Águeda a Calaceit. I es va fer amb una gran berbena que va tindre lloc al poliesportiu municipal i que va estar oberta a tots los veïns de la vila. Segons va explicar Maria Cinta Celma, l’alcaldessa aguedera de 2011, “a més de ballar, també vam repartir coc per a tots los participants”.

Sense descansar, lo diumenge a les 8 de matí va començar lo passacarrers que té com a principal objectiu despertar a la gent del poble. “A les 8 del matí vam començar a despertar a la gent per a que participon a la xaranga que va arrancar a les nou del matí”, va explicar Celma. A més, durant este passacarrers matutí, los participants van gaudir d’un bon esmorzar.

Poc després, cap a les dotze i mitja del matí al saló de plens de la vila, se va constituir la corporació aguedera que va animar a totes les dones “a disfrutar molt i a passar-ho bé”. Des de l’ajuntament, les aguederes (vestides amb la roba tradicional) acompanyades per nombrosos veïns del municipi, van dirigir-se a l’església per participar a la missa i processó en honor a la santa.

Les celebracions van finalitzar amb lo tradicional dinar de germanor, en lo que van participar més d’un centenar de dones, i al que se van sortejar diferents regals. “Quant entrem al dinar se donen números i després se sortegen diversos regalos, i també un “mantón” per al que se venen números abans”, va sentenciar Asunción Blanc.

» Fotogaleria: Santa Águeda al Matarranya

Més informació: | |