Enguany començaran les obres de la A-1412 entre el límit de província i Maella

1 comentari
Etiquetes:



comarquesnord.cat, Maella
» dilluns, 31 de gener de 2011

Les obres de la carretera A-1412 entre Maella i el límit de terme de Massalió començaran enguany. Així ho va anunciar el conseller d’Obres Públiques del Govern d’Aragó, Alfonso Vicente, durant la inauguració de la nova travessia de Massalió lo passat 24 de gener. Vicente va concretar que estes obres formen part del “Proyecto Red” i que el pròxim mes de febrer “se firmaran los contractes d’obra corresponents i en los pròxims mesos començaran les obres del tram” de carretera.

Lo conseller d’Obres Públiques va explicar que va aprofitar la inauguració a Massalió per a conèixer ‘in situ’ l’estat de la carretera, i va reconèixer que “és un tram que hi ha que millorar-lo, sobretot si se té en compte lo resultat de les obres” que es van fer el 2008 entre Massalió i el límit de província. Per la seua banda, l’alcalde de Massalió, Rafa Martí, va destacar que les obres pendents d’este tram de la A-1412 “són una bona notícia, perquè per als pobles de la zona nord del Matarranya serà una eixida molt bona cap a Saragossa”.

A banda de les obres d’esta A-1412, que posarie fi a una llarga reivindicació dels veïns que viuen entre la nostra comarca i el Baix Aragó, lo Govern d’Aragó també estudie la possibilitat de fer una variant al seu pas per Massalió. En concret, Vicente va explicar que “ja s’ha fet l’estudi informatiu, i estem pendents de l’impacte ambiental”. De fet, lo conseller d’Obres Públiques va detallar que l’objectiu és que el projecte “estigue disponible el 2012”, i que si “les possibilitats pressupostàries ho permeten”, les obres començon eixe mateix any.

Tot i el compromís del Govern, l’alcalde de Massalió va demanar cautela als veïns per la magnitud del projecte. “És una obra que coste 14 milions d’euros. I ara mateix, pel trànsit que té, és possible que la administració no el considero un projecte prioritari”. Esta variant anirie per la zona nord del poble, de tal forma que el tram no perjudicarie a la zona d’hortes del poble. La variant de Massalió tampoc afectaria a la zona d’ampliació urbanística del poble, prevista també a la zona sud.

Més informació:

1 comentari

  1. Me gusta mucho que se hagan mejoras en la carretera y en Massalió,mi esposa es de este pueblo y llevamos 40 años subiendo y bajando.Barcelona,Massalió y viceversa.Me hace muy feliz que se tomen ya las medidas oportunas para poder tener unas comunicaciones acordes con los tiempos que vivimos.Estos pueblos,cada uno tiene su encanto especial y con el paso de los años lo he podido comprobar por mi mismo;tengo amigos en Fabara,Nonasp,Maella familiriares,Massalió