Sorita tanca el mes de gener celebrant el Sant Antoni


Etiquetes: ,



comarquesnord.cat, Sorita
» dilluns, 31 de gener de 2011

Sorita va viure intensament la festa de Sant Antoni, malgrat que el temps no va acompanyar. El fred es passava ràpid en el caliu de tots els que van voler participar activament en aquesta festa que ajunte tot un poble al voltant de la tradició del patró dels animalets.

El dijous, dia 20, ja van quedar tots per esmorzar per que tocava sortir al monte a fer brosta i buscar llenya per a la barraca del sant. Mentre al poble ja es pastaven les coquetes, i de pas alguna pizza per a sopar.

El divendres tornaven a encetar la jornada compartint un bon esmorzar, per començar a continuació a muntar la barraca. Eixa nit ja van tenir ball amb una discomobil.

El dissabte, és el dia gros de la festa. La foguera és el punt de trobada de veïns i visitants, i al llarg del dia tornen a compartir taula per esmorzar, dinar i sopar. La benedicció dels animalets va donar pas al bandeig del gall, que en aquesta localitat té la peculiaritat de ser de drap. Ben prompte el guirigall de la diablera començaria a agafar el protagonisme de la festa i les seves picardies van arribar a tots els que es van donar cita a Sorita eixa nit. Al final no van poder impedir que es botarà foc a la barraca. Així culminava el ritual d’aquesta tradició d’hivern, que ha sabut mantenir el poble de Sorita.

Més informació: |