Cal tindre 100 joves desocupats, llicenciats i mai contractats per optar al ‘Salari Jove’


comarquesnord.cat, Castelló
» dimarts, 1 de febrer 2011

“Castelló és la província amb majors índexs de desocupació de tota Espanya i no obstant això, la resposta que obté per part de la Generalitat, que és la que té totes les competències en la matèria, és la pràctica eliminació de totes les ajudes per generar llocs de treball”. Aquesta és la conclusió a la qual ha arribat avui Francesc Colomer després de denunciar l’ordre de la Conselleria d’Economia, Hisenda i Ocupació, del 30 de desembre, publicada en el DOCV del 18 de gener, que inclou com a requisit per poder obtenir el “salari jove” tenir més de cent aturats en el municipi, menors de 30 anys, llicenciats i que no hagin treballat, la qual cosa suposa que 113 poblacions de Castelló, la majoria a l’interior, no tinguin opció a sol·licitar l’ajuda.

A més, una altra de les ordres també limita la possibilitat dels municipis a sol·licitar una subvenció per poder contractar un Agent de Desenvolupament Local, ja que només podran fer-ho els que tinguin més de 500 aturats, requisit que solament tenen 16 municipis de tota la província.

Per a Colomer, que ha comparegut acompanyat dels alcaldes de Soneja, Benjamí Escriche, i La Pobla Tornesa, Carles Selma, estem davant una decisió “injusta, desproporcionada i que aboca a molts municipis de l’interior al despoblament, per aquest motiu, anem a presentar mocions als ajuntaments per demanar a la Generalitat que corregeixi de forma immediata aquestes ordres”.

En la mateixa línia, ha advocat per “menys Ferraris i més polítiques actives d’ocupació, perquè no s’entén que quan més ajuda necessiten els nostres joves, i el conjunt dels aturats de la província, obtingui com a resposta de la Generalitat una injustificada retallada de les ajudes”. Per aquests motius, ha advocat per un canvi el 22M perquè un nou Govern progressista canviï les prioritats i “es marqui com a objectiu prioritari la creació d’ocupació i l’impuls a l’economia”.

A part de les mocions, el líder dels socialistes ha anunciat que els serveis jurídics del partit estan estudiant la possibilitat de recórrer l’ordre, “del tot injusta, perquè no es poden aplicar criteris absoluts i no relatius a l’hora de concedir les subvencions, ja que, segons els nostres estudis, els 29 municipis de Castelló amb major proporció de joves desocupats, no ho van a poder sol·licitar perquè no compleixen el requisit de tenir 100 aturats com a mínim”. Colomer confia que els alcaldes, “indistintament del partit al que pertanyen, recolzin aquesta moció de justícia, perquè no siguin les comarques de l’interior les que paguin aquesta última injustícia de la Generalitat”.

En el cas del Salari Jove, “la dràstica mesura de la Generalitat de Camps, aprovada amb nocturnitat i traïdoria el 30 de desembre, en ple Nadal, suposa que menys de la meitat dels municipis que sí ho van rebre l’any passat, es quedin aquest sense poder sol·licitar-ho”.

Per la seva banda, Escriche va afirmar que aquesta mesura “és una constatació d’una política arbitrària, erràtica i d’esquena a la realitat que vivim en l’àmbit rural. Perquè un territori estigui cohesionat i vertebrat ha de garantir a tots els seus ciutadans el mateix dret, prestació i servei independentment del lloc on es visqui. Amb aquestes mesures es discrimina als quals vivim en entorns rurals i ens impedeix aplicar polítiques d’ocupació als nostres joves i no anem a posar mantenir aquest teixit social fonamental per al futur dels nostres municipis”, va concloure.

Més informació: | |