L’escola de Vilafanca celebra el Dia Mundial de La Pau



comarquesnord.cat, Vilafranca
» dimarts, 1 de febrer de 2011

L’escola Pública En Blasc d’Alagó de Vilafranca ha celebrat el dia de la Pau. Els alumnes de tots els cicles han desenvolupat activitats relacionades amb la celebració d’aquesta jornada. Un grup de tres professors s’ha encarregat de coordinar l’activitat. S’han desenvolupat jocs cooperatius entre els més petits. Així mateix els escolars han pogut veure uns vídeos sobre solidaritat i coopeeració. A més, una de les professores, que durant el mes d’agost va desenvolupar un projecte de cooperació a Nicaragua els ha explicat en què va consistir.

L’objectiu era que “els més petits prenguin consciència de què significa la solidaritat i el terme de la pau, més enllà dels símbols més clàssics com el colom” segons ha assenyalat Maria Àngels Galiana, mestra de l’escola. A més aquest any s’ha comptat amb la col.laboració dels pares dels nens. D’aquesta manera han elaborat unes coloms que s’han penjat als passadissos de l’escola. “Els vam donar unes coloms als nens perquè amb els pares les omplissin. Han quedat molt boniques i es nota que els pares s’han preocupat”.

Les activitats s’han desenvolupat per cursos i cicles. Els professors d’Educació Física, Infantil i PT s’han adaptat les activitats per a tots els cicles. En els coloms els nens han inserit uns missatges, que posteriorment s’han llegit en una festa conjunta que s’ha celebrat. A més, a l’Aula de Música s’ha assajat l’himne de la pau.

Més informació: | |