Vilafranca posarà en marxa una aula mentor per fomentar la formació a distància


Etiquetes:


comarquesnord.cat, Vilafranca
» dimarts, 1 de febrer de 2011

L’Ajuntament de Vilafranca s’encarregarà de crear i gestionar amb el seu personal una Aula Mentor. L’aula s’ubicarà a l’aula d’informàtica que ja existeix a la biblioteca de Vilafranca. El personal de l’Ajuntament de Vilafranca s’encarregarà de la seva administració, que ja porta uns mesos formant-se per a això.

L’aula Mentor permetrà fomentar la formació a distància, des de casa, a través de l’ordinador i internet. També es podrà accedir a través del projecte Guifi.net que ja arriba a més de 150 llars de Vilafranca. L’Aula Mentor estarà destinada a majors de 18 anys.

Els cursos que se segueixin a través d’aquesta aula comptaran amb la certificació oficial del Ministeri d’Educació. En aquests moments s’ofereixen més de 100 cursos en línia. Els programes formatius comptaran amb un tutor personal que resoldrà els dubtes a distància. L’examen s’haurà d’efectuar de manera presencial encara que, en aquest cas, es podrà realitzar a Vilafranca de manera totalment gratuïta i sense desplaçaments. Els cursos són econòmics, ja que no superen els 24 euros mensuals, amb l’avantatge que cada alumne desenvolupa el seu propi procés d’aprenentatge.

L’Ajuntament de Vilafranca destacat que serà la primera Aula Mentor d’aquestes característiques al Nord de la província. De fet, únicament hi ha a Segorbe, Jérica, Viver i Alqueries. Des de l’àrea de Noves Tecnologies, el seu responsable, Carlos Colom ha assenyalat que “és una molt bona oportunitat perquè els veïns de Vilafranca i pobles veïns puguin formar-se en una titulació oficial”.

Més informació: