La Balma ja té qui l’amoble



comarquesnord.cat, Sorita
» dijous, 3 de febrer de 2011

L’Agència Valenciana de Turisme ha adjudicat a l’empresa Esquitino Martínez S.L. el contracte de subministrament i instal·lació del mobiliari per a les diferents dependències de la hostatgeria del Santuari de la Balma. En principi el pressupost de licitació s’havia marcat en 90.000 euros a la baixa, i finalment s’ha adjudicat per un import de 63.142. Recentment ja s’havia adjudicat el contracte per a l’equipament i maquinària del restaurant.

» Quatre anys després
Poc a poc comença a veure’s la llum al final del túnel. Tota obra important s’acaba fent llarga, però en aquest cas al tractar-se d’un lloc de peregrinació tant estimat, encara ha semblat més llarg. Afortunadament les obres que encara continuen en la part del restaurant ja no impedeixen gaudir de l’ermita. Des del passat mes de juny l’ermitori torna a ser accessible als visitants. Era el que més pressa corria, per què era el que més estava afectant en l’anim dels soritans que havien vist com en dos edicions de les seves festes no van poder celebrar la visita habitual a la seva patrona.

I és que ja fa quatre anys, concretament al febrer de 2007, que van ser adjudicades les obres de restauració de l’ermita i l’hostatgeria. En principi el termini marcat per a la execució de les obres era de 24 mesos, però quasi s’ha duplicat. En l’ermita s’han tret les humitats, i pràcticament no s’ha tocat res per dintre, netejant, això si tota la pedra exterior. En la zona que ocupava l’antic bar-restaurant, que també feia de recepció de visitants, s’ha deixat un ampla sala en uns panells per a exposició.

L’hostatgeria ha tingut una gran reforma per transformar unes habitacions quasi en runa en modernes estances a les que s’accedeix per una entrada que queda a la vista de la gent. El restaurant ocupa la part de baix, canviant de valent la imatge que es tenia d’un menjador, abans peculiar per ocupar espais baix la mateixa roca. El pressupost total de la intervenció ha superat els tres milions d’euros, al que cal afegir el mobiliari i l’equipament.

S’espera que, si no pot ser per a Pasqua, abans de l’estiu ja pugue estar tot acabat i que la Balma torne a ser eixe lloc de visita i estada, on gaudir de la bellesa de la riera del Bergantes des d’eixa privilegiada balconada.

Més informació: |

1 comentari

  1. Si els dies ténen 24 hores com a tot arreu, per què en estes terres va tot tant lent?