Vint diputats del Grup Socialista en Les Corts visiten l’escorxador


Etiquetes: ,



comarquesnord.cat, Morella
» dijous, 3 de febrer de 2011

Gran part dels diputats del Grup Socialista en Les Corts Valencianes han visitat avui distints llocs de Morella i han reivindicat el potencial de la indústria agroalimentària i les possibilitats de l’interior. A la localitat dels Ports, han conegut les noves instal·lacions de l’Escorxador de Morella i la formatgeria El Pastor. Prèviament, han visitat altres industries vinculades al món agrícola a Xert. A més dels diputats, també ha participat en la visita el representant de la Societat Estatal d’Infraestructures Agràries (SEIASA), Francisco Rodríguez Mulater. L’alcalde de la localitat, Ximo Puig, ha destacat l’aposta de l’escorxador com una instal·lació que potencie el sector agroalimentari de la comarca.

El primer edil afirmava que l’objectiu de l’escorxador “és que siga el motor per a potenciar la indústria agroalimentària”. A més, afegia que esta infraestructura “obri noves possibilitats de desenvolupament econòmic, ja que és el primer eslavó de la cadena”.

L’alcalde també destacava que “amb este govern en la Generalitat Valenciana s’han incrementat els desequilibris entre la costa i l’interior. Per això, hem de reivindicar la situació de l’interior i actuar amb suficient força perquè hi hagen possibilitats de futur”. Per això, Puig considera que “l’interior necessita aliats; gent que conega les nostres dificultats i que demostre interés i preocupació per la situació”.

L’alcalde també ha explicat que “s’ha d’incidir en la inversió en infraestructures que puguen contribuir al desenvolupament de l’interior, per a així lluitar contra la desocupació i obrir més possibilitats de futur, com és l’escorxador”.

Durant la visita a l’escorxador, el regidor de desenvolupament rural de l’Ajuntament de Morella, Rafael Pallarés, ha explicat el procés de construcció de l’escorxador i el funcionament del mateix. Cal recordar que aquesta instal·lació està gestionada per l’empresa Carns de Morella S.L., que està formada per capital públic i privat. D’aquesta manera, ha nascut un projecte amb més de 70 socis, tant particulars com empreses del sector ramader i serveis.

Per la seua banda, el portaveu del Grup Socialista en Les Corts, Àngel Luna, criticava la política de la Generalitat, afirmant que “quan parla el president Camps ens explica un món virtual, però quan et desplaces a l’interior de la Comunitat, et dónes compte del que és el món real i dels grans desequilibris socials i territorials que existixen i amb els que no es pot continuar funcionant; hem de crear un futur de sostenibilitat territorial, social i intergeneracional”.

Finalment, el diputat de l’àrea d’agricultura, Toni Lozano, asseverava que “cal recolzar al món rural, perquè és el que gestiona el territori”. A més, exalçava els productes de les indústries visitades, ja que “la suma de xicotetes coses del territori va creant valors afegits als productes”.

» Diputats de les Corts visiten l’escorxador de Morella

Més informació: |