El Centre d’Estudis dels Ports denuncia incomunicacions de fins a 72 hores per transport públic

comarquesnord.cat . Morella . dissabte, 5 de febrer de 2011 .
Etiquetes: , ,

El butlletí Noves dels Ports, que edita periòdicament el Centre d’Estudis dels Ports (CEP), denuncia, mitjançant el que anomenen “transportologia comparada” les greus deficiències del transport públic a la comarca dels Ports. “És una simple qüestió de marc mental dels governants” el que exposen, fent comparatives amb localitat properes d’Aragó, molt millor comunicades.

“La diferència entre ser aragonés o valencià és que des d’una població similar en número d’habitants, categoria de carretera i situació geogràfica com és Alcorisa1, es pot anar dos vegades al dia en autobús (una si és festiu) tant a la capital provincial (Terol) com a la del país (Saragossa) com a Barcelona, la capital econòmica de la Corona d’Aragó: dieu-li euroregió si ho preferiu”, apunten.

Per a deixar-ho ben clar, es basen en un exemple. “Ací, quan Xòfer se’n va els dissabtes pel matí de Morella cap a Castelló (sense enllaç a cap altre lloc, com Vinaròs o l’Aldea) passem 48 hores incomunicats en transport públic. I la resta dels pobles dels Ports (els que tenen autobús!) 72 hores”, denuncien.

“No li pegueu voltes. Aragó és un país centralitzat a Saragossa però amb mentalitat de territori rural en xarxa i el País Valencià és un país amb una xarxa de ciutats mitjanes i menudes però és de mentalitat urbanita i centralista i les zones rurals són considerades simplement “el pati del darrera”, conclouen des del Centre d’Estudis.

El CEP és una entitat fundada el 1983 dedicada a la promoció del valencià, l’estudi científic i la defensa de la comarca dels Ports.

. Enllaç . < Noves dels Ports

Més informació: | |