Actes religiosos i populars a les festes d’Ortells



comarquesnord.cat, Ortells
» diumenge, 6 de febrer de 2011

Ortells ha celebrat les seues festes de febrer, en honor a Sant Blai i Sant Antoni des del divendres a la nit. Els actes s’han mantingut respecte a anys anteriors, amb cercaviles, cremada de la barraca, misses, retaules, balls i la tradicional oferta.

Les festes es van iniciar el divendres, amb les cercaviles a càrrec dels gaiteros, la cremada de la barraca i el ball. El dissabte i el diumenge han tingut lloc els distints actes religiosos i populars. Al matí, l’agenda té misses, processons i retaules. Abans, la diana va a càrrec dels gaiteros.

Un dels actes populars principals d’aquestes festes, és la Tradicional Oferta, que es va celebrar el dissabte a la vesprada. En ella, els distints veïns de la localitat i altres visitants, es subhasten diferents productes del municipi, a la Plaça Major. Es tracta d’un curiós acte, en el que es paguen elevades quantitats per alguns productes. A la nit, tornen a celebrar-se balls. Les festes conclouran el dilluns 8, amb la missa en honor dels difunts.

Les festes d’Ortells solen congregar a un gran nombre de veïns, ja que molts de què viuen fora del municipi, tornen a la localitat per a disfrutar d’uns dies de germandat i devoció.
L’edil delegat d’Ortells, Ernesto Blanch, ha destacat el grau d’implicació que sempre tenen els veïns d’Ortells i la participació dels seus habitants i d’altres visitants en els distints actes. Precisament, en l’última reunió de la setmana passada es van ultimar tots els detalls de les festes, perquè estiguera tot a punt per a viure un cap de setmana especial per als habitants d’aquesta localitat.

Més informació: | | |