Fontdespatla descobreix l’ús cosmètic de les plantes del Matarranya


Etiquetes:



comarquesnord.cat, Fontdespatla
» dilluns, 7 de febrer de 2011

Les veïnes de Fontdespatla van descobrir el passat divendres, com moltes de les herbes i plantes característiques de la flora del Matarranya tenen, a més de molts altres usos, un ús cosmètic. “En esta xerrada intentarem posar en valor uns coneixements que moltes dones ja saben i que recorden a remeis que es feien abans. Es una manera de donar valor a la saviesa popular rural sobre les herbes”, va explicar Evelyn Celma, de l’empresa Matarrania i ponent de la xerrada.

Celma va afegir que “normalment faig una introducció al món de les herbes i com s’utilitzen en diferents camps, però com aquí a Fontdespatla ja tenen experiència en este tema, intentarem aprofundir un poc més en l’us cosmètic” de les plantes.

Cal destacar que esta activitat va estar organitzada per AFAMMER Teruel i que, segons va explicar la presidenta de l’entitat a la província de Teruel, Fina Garay, “intentem fer moltes activitats, no sol xerrades, sinó també cursos”. De fet, “un dels nostres principals objectius es la formació”. Garay va explicar que l’associació actualment compte amb unes 3.500 associades a Teruel i va ressaltar que “una de les principals demandes de les dones es la formació en tots los àmbits, encara que actualment hi ha molta demanda de cursos de geriatria perquè té una eixida laboral molt bona”.

Més informació: