Ares es connecta al güifi.net


Etiquetes:


comarquesnord.cat, Ares del Maestrat
» dimecres, 9 de febrer de 2011

Ares del Maestrat ja ofereix a tots els veïns la possibilitat d’accedir a internet d’una manera lliure i gratuïta mitjançant el projecte Guifi.net. Seguint amb la iniciativa posada en marxa en nombrosos municipis de l’interior castellonenc la localitat ha disposat dues antenes per poder subministrar connexió als veïns del nucli urbà i també del terme municipal. La inversió ha rondat els 6.000 euros, finançats a càrrec del Pla E.

Fins a la data un total de 20 veïns ja s’han mostrat interessats a formar part de Guifi.net i d’aquesta manera disposar de la connexió a internet. L’Ajuntament d’Ares, un cop ha rebut la certificació com a operador de telecomunicacions, per part de la Comissió Nacional del Mercat de les Telecomunicacions, difondrà la informació sobre com accedir a Guifi.net a través de www.aresdelmaestrat.es.
Les antenes instal.lades per l’Ajuntament d’Ares se situen en el cementiri i en l’Ajuntament. D’aquesta manera s’ofereix connexió al nucli urbà, però també a les masies de la zona de la Canà i la Montalbana. De fet, a la masia de la Montalbana ja hi ha usuaris que disposen de la connexió a internet mitjançant Guifi.net. Ara l’Ajuntament d’Ares està treballant en connectar el municipi amb altres localitats de la comarca i també amb Castelló.

Els interessats poden obtenir una contrasenya a les oficines municipals per a les seves antenes. Així mateix, els visitants poden connectar durant una hora a internet a través del servei que ofereix el consistori.

Així mateix, un gran nombre de masies al terme municipal tindran possibilitat d’anar ampliant la xarxa oberta i podran gaudir de la connexió amb la resta de la xarxa que s’està implantant.
Els serveis que es podran implementar sobre la xarxa poden ser de qualsevol tipus que permeti desenvolupar-se sobre xarxes TCP / IP, per exemple, telefonia, videoconferència, podcast, transmissions de TV, sistemes de control d’emergències, o sistemes de gestió de la pròpia corporació.

Més informació: