Fontdespatla treballa contra les humitats de l’església de Sant Salvador


Etiquetes: , , ,



comarquesnord.cat, Fontdespatla
» dijous, 10 de febrer de 2011

Després de treballar en la consolidació de l’espadanya de l’església de Sant Salvador, Fontdespatla s’ha submergit ara en la segona fase de restauració del temple. Estes obres, molt avançades ja, se centren en combatre les humitats que pateix lo temple municipal i en reparar totes aquelles zones afectades pel vessament d’aigua de pluja, com ara l’escalinata de fusta exterior que pujave fins a la coberta.

L’alcaldessa de Fontdespatla, Carmen Agud, va destacar que “a la coberta de l’església no existien canalons d’aigua”. Per tant, “tota l’aigua de pluja caie sobre l’escala”. L’estructura de l’escala estava feta de fusta i esta havie cedit, “de tal forma que se va tirar l’antiga escalinata i se n’ha fet una altra nova”. L’estructura per pujar a la coberta se mantindrà a vista exterior, inclourà una barana feta de forja i també unes portes que restringiran lo seu accés.

Esta segona fase de les obres, que ha rebut un finançament de 32.000 euros, també ha treballat en un pati exterior que afecte a l’església i a dos cases particulars. A esta zona tampoc hi havie cap teulada i canal que conduís l’aigua de pluja, de tal forma que quan plovie l’aigua vessave al pati i acabave filtrant al temple de Sant Salvador. Segons va determinar Agud, “ara s’ha ficat un teulat, s’ha canalitzat i ara l’aigua va a parar a la xarxa pública”.

La pròpia alcaldessa de Fontdespatla va determinar que “és una bona mesura i ara podrem llevar les grans humitats que pateix l’església”. Segons les previsions del consistori, les obres d’esta segona fase de restauració del temple de Sant Salvador podrien acabar en les pròximes setmanes.

Més informació: | | |