Les associacions de Beseit podrien estrenar la Casa de Cultura a l’abril


Etiquetes: , ,


comarquesnord.cat, Beseit
» dijous, 10 de febrer de 2011

Les obres de la Casa de Cultura de Beseit van a bon ritme i està previst que a partir del mes d’abril començo el trasllat de les associacions del poble als nous equipaments municipals. De fet, ara s’ha adjudicat una nova partida de 180.000 euros (vuitena fase del projecte) més una petita aportació de l’ajuntament per donar-li continuïtat a les obres de la Casa de Cultura, una aportació que permetrà finalitzar tota la segona planta de l’edifici i la zona d’accés de la primera planta.

Amb estos treballs realitzats, només quedarà pendent la zona de la guarderia i de la planta baixa, on hi haurà el Saló d’Actes. Segons va destacar l’alcalde de Beseit, Alberto Moragrega, “a partir d’abril ja se podran utilitzar estes dos plantes, concretament una de les quals ja podrà albergar a les diferents associacions del poble” i que ara mateix estan en altres edificis, alguns d’ells patint problemes d’ús o mal condicionats. A la vegada, la primera planta de la Casa de Cultura albergarà en un futur la biblioteca i el telecentre, tot i que per ara aquest espai es reservarà per a albergar als alumnes de l’escola quant començo la remodelació del centre educatiu.

Una vegada finalitzades les obres de la primera i la segona planta de l’edifici, després faltarie una partida addicional que afectarie a la guarderia, la zona del soterrani i el Saló d’Actes, “on esperarem altres anys que puguen haver-hi Plans Especials de Teruel”. Per tant, una vegada estiguen acabades la primera i la segona planta de la Casa de Cultura, les actuacions pendents seran d’interiors, ja que el cos de l’edifici està fet i hi ha pendents treballs de gremi, com ara fusteria, ges o pintura.

» Trasllat de l’escola
Tot i que els espais que albergaran la biblioteca i el telecentre a la Casa de Cultura ja estan gairebé acabats, estos serveis se seguiran mantenint a l’Ajuntament i al Palau. I és que com va explicar en diverses ocasions Alberto Moragrega, l’ús d’estos espais de la Casa de Cultura se destinaran provisionalment a l’escola mentre se facin les noves instal·lacions educatives. Tot i això, lo trasllat dels xiquets dependrà molt del període de licitació del projecte i de l’adjudicació pressupostària.

Per tant, si Educació posés una partida pressupostària important per enguany, això podrie permetre que l’actual col·legi s’enderroqués a l’estiu i que les noves instal·lacions s’aixequessin este 2011. A la vegada, se procedirie al trasllat provisional de les aules a la Casa de Cultura de Beseit. Per contra, i si el projecte s’endarrerís uns mesos, lo trasllat de les aules podrie variar. “Sobretot hi ha una cosa imprescindible, que és la seguretat dels xiquets”, va refermar Moragrega.

Mentrestant, s’adequaran les instal·lacions de la Casa de Cultura perquè estiguen preparades per acollir als xiquets quan sigue necessari.

Més informació: | |