Veïns i visitants de Morella es perden pujant de Castelló a Morella


comarquesnord.cat, Morella
» dijous, 10 de febrer de 2011

El Ple de Morella, d’aquesta nit, urgirà a la Conselleria d’Infraestructures i Transport de la Generalitat Valenciana que realitze el Estudi del projecte d’adequació de la senyalètica que indique l’eixida a Morella en la CV-10, a l’altura de Cabanes. La falta d’indicacions ha provocat que molts veïns i visitants que es desplacen cap a Morella, es perden a Torreblanca. El propi director de Turespaña, Antoni Bernabé, que visitava Morella aquest passat diumenge i dilluns per a recollir el premi anual dels empresaris turístics d’Asetmico i visitar les obres del Parador, sofria aquesta contrarietat durant el viatge.

El regidor de governació, Ernesto Blanch, afirma que “per a Morella, la millora de la CV-10 és important per al seu desenvolupament econòmic, no sols pel trànsit habitual de vehicles que ja té, sinó per la seua potencialitat d’intercanvi comercial i afluència turística, així com altres sectors econòmics de la ciutat i de la comarca”.
L’edil recorda que amb l’obertura del tram de l’autovia en direcció a l’aeroport de Vilanova, només s’indica l’eixida a Cabanes nord, Benlloch i Sant Mateu. “Aquest fet genera molts problemes als vehicles, no sols per als nous usuaris del vial, sinó per a aquells que l’han utilitzat fins fa poc”, subratlla Blanch. També afegix que “a l’arribar al terme de Torreblanca, no hi ha cap senyal que indique que estan en direcció equivocada per a arribar a la nostra zona”.

Blanch considera que “cal corregir esta anomalia, que és un problema més a les dificultats que tenim, perquè els sectors econòmics funcionen adequadament i la gent s’aproxime al nostre territori”. “La indicació ‘Morella’ ha d’estar manifestada en les indicacions viàries per ser municipi de referència clara fins al mateix terme de la província”, conclou l’edil.

L’equip de govern s’ha fet ressó de la queixa pública del Centre d’Estudis dels Ports. Per la seua banda, el Patronat Municipal de Turisme també ha mostrat el seu suport a aquesta moció i presentarà una queixa formal perquè es millore la senyalització a Morella. Els empresaris del sector afirmen que són molts els visitants que els han comentat el problema i que eixa falta d’indicació perjudica clarament el turisme.

Més informació: |