El préssec i la cirera del Matarranya, presents a la Fira ‘Fruit Logistic’ de Berlín




comarquesnord.cat, Berlín
» divendres, 11 de febrer de 2011

Lo conseller d’Agricultura i Alimentació del Govern d’Aragó, Gonzalo Arguilé, va visitar aquest dijous l’estand del Govern d’Aragó a la Fira Internacional de Fruites i Verdures de Berlín, Fruit Logistic 2011. Allí, lo conseller va destacar el gran dinamisme del sector hortofructícola aragonès, lo seu caràcter innovador i la gran importància que té a l’economia de la comunitat autònoma.

“En los tres últims anys, los sector de les fruites i hortalisses ha tingut una presència molt activa en projectes d’innovació, expansió i implantació de noves indústries”, va comentar el conseller, que va posar l’accent en los més de 100 milions d’euros que s’han invertit al sector en millores en l’últim trienni. Així mateix, va destacar el potencial exportador de la hortifruticultura aragonesa. “Lo sector de fruites i hortalisses genere 320 milions d’euros i uns 65 milions procedeixen de l’exportació. Per tant, tenim un mercat exterior que cal atendre”, va subratllar Gonzalo Arguilé.

En esta ocasió, lo Departament d’Agricultura i Alimentació acull a l’estand la representació de 62 empreses, 18 d’elles pertanyents al Consell Regulador de la Denominació d’Origen “Préssec de Calanda” (afectant al Matarranya) i 34 empreses integrants de l’associació Excofrut. Fruit Logistic és la fira líder mundial del comerç de fruita fresca i hortalisses, i en la seva 19 edició s’ha convertit en el principal punt de trobada per a la indústria, el comerç i font de noves idees.

Pel que fa a Aragó, se tracte d’una important productora de fruites i hortalisses. Compte amb més de 34.000 hectàrees de fruita dolça i prop de 9.500 hectàrees d’hortalisses. A més, Aragó és la primera productora de cirera i de préssec, al costat de Catalunya. Amb una producció anual de 320 milions d’euros, represente el 29% de la producció final agrícola d’Aragó i el 11% de la producció final agrària. Les comarques més productores són Valdejalón, Baix Cinca, Calatayud, Aranda, Casp, Baix Aragó, lo Matarranya i La Llitera.