L’Ajuntament de Morella podrà pagar als seus proveïdors a pesar dels deutes de la Generalitat


Etiquetes:



comarquesnord.cat, Morella
» divendres, 11 de febrer de 2011

L’Ajuntament de Morella podrà resoldre els seus problemes amb els proveïdors, gràcies al Pla d’ajust elaborat. La regidora d’hisenda, Sandra García, i l’alcalde de la localitat, Ximo Puig, han comparegut en roda de premsa per a explicar tots els detalls del Pla, que es basarà en cinc línies d’actuació: la reclamació del deute als creditors, les operacions de tresoreria, venda d’actius, aplicació de noves taxes sobre empreses que utilitzen recursos públics i un programa de reducció de de la despessa i eficiència econòmica. El primer edil afirma que “estem fent un gran esforç per a saldar el deute, perquè els nostres proveïdors no tenen la culpa de que la Generalitat i algunes empreses no ens paguen”.

El deute que la Generalitat manté amb el consistori morellà ascendix als 1,2 milions d’euros, amb pagaments pendents des de l’any 2006. Per la seua banda, l’empresa gestora dels parcs eòlics, encara no ha fet front al pagament dels Béns Immobles de Característiques Especials de les dos últimes anualitats, devent més de 400.000 euros. Segons Sandra García, “l’Ajuntament té equilibri estructural, el que passa és que en un deute com el que mantenen els nostres creditors amb nosaltres, dificulta en gran manera la nostra gestió. No obstant això, hem buscat i trobat solucions”. “L’Ajuntament és solvent i garantix que continuem mirant cap avant”, afegix la regidora.

» Pla de l’Ajuntament
L’Ajuntament ha elaborat un Pla basat en cinc eixos d’actuació distints. El primer, consistix en reunir-se amb els creditors que deuen les quantitats mencionades, per a reclamar que es faça front als pagaments. El segon, són les línies de crèdit que s’han sol·licitat per a tindre liquidesa per a afrontar els pagaments pendents. Un altre dels punts, és l’aplicació d’una nova taxa aprovada al novembre, que grava sobre les empreses que utilitzen recursos públics per a obtindre benefici propi. D’altra banda, el Pla també contempla la reducció de despeses i ajustos en els mateixos, per a buscar fórmules més eficients de gestió.

Un dels punts fonamentals del nou pla i que va ser aprovat per unanimitat en el plenar d’anit, és la venda d’un 41% de les accions de l’Ajuntament de Morella en l’empresa Aigües i serveis públics. Aquesta empresa va ser creada pel consistori i Aigües de València l’any 1997, amb l’objectiu de millorar el subministrament i la qualitat de l’aigua de Morella. Des de llavors, s’han modificat els sistemes de canalitzacions de tota la localitat, els depòsits, el clavegueram… el que suposa una inversió pròxima al milió d’euros.

Ximo Puig explicava que “la concessió amb l’empresa finalitza l’any que ve i calia obrir una nova etapa, a través d’una operació sense cap risc, perquè ja coneixem l’eficient gestió de l’empresa privada que ha complit l’objectiu de millorar el subministrament i l’abastiment permanent de l’aigua”. Per mitjà d’aquesta acció, “enfortim el model de gestió i plantegem un futur de millora permanent, eficiència econòmica i millors dotacions tecnològiques”, afegix Puig.

Després d’aquest traspàs accionarial, la responsabilitat continuarà sent de l’Ajuntament, que tindrà un 10% de participació en l’empresa. Puig conclou que “la gestió de l’empresa Aigües i serveiss públics és una història d’èxit, un exemple de gran eficàcia econòmica, constituint-se per poc valor i obtenint una gran plusvàlua per a tots els morellans”.

» L’Ajuntament de Morella pagarà als proveïdors

Més informació: