Jorge Membrado explica a Vilafranca a l’aventura de Krubera-Voronya


Etiquetes:



comarquesnord.cat, Vilafranca
» diumenge, 13 de febrer de 2011

Amb molta expectació, s’esperava a Vilafranca la conferència de Jorge Membrado al voltant de l’expedició a la cova més profunda del món, a Krubera-Voronya. Un rècord mundial, que ha permés als espeleòlegs arribar a més de 2.100 metres de profunditat en una aventura que el passat mes d’Agost portava a Jorge Membrado a aquesta cova. Un fet històric que ha comptat amb molta repercusió als mitjans de comunicació.

Un factor molt important en aquest descens a la cova més profunda del món és l’aspecte psicològic. La preparació per acometre iniciatives d’aquestes característiques és molt important, segons assegurava Membrado

A la xerrada de Vilafranca, l’espeleòleg morellà va explicar amb tota mena de detalls com van ser les jornades dins de la cova de Krubera-Voronya. Com es transportaven les saques amb la roba, el menjar i els elements necessaris per a l’expedició. També es va parlar d’on es instal·laven els vivacs i com era la convivència amb els ucrainesos i rusos. A l’expedició en la que va participar Jorge Membrado amb l’espelèoleg murcià Jesús María Sánchez-Dehesa, també hi havia lituans, serbis o irlandesos. Un element complicat en una cova així son els sifons i és necessari poder superar-los.

Jorge va portar a Vilafranca l’equipació que utilitzava a la cova de Krubera-Voronya i els assistents van poder observar-la amb detall. També el casc i les botes. Amb fotografies, vídeos i gran quantitat d’explicacions, Jorge Membrado va anar explicant a tots els presents els grans detalls i secrets d’una expedició com aquesta, a les entranyes de la terra.

Més informació: