Es prepara un nou llibre de receptes amb oli d’Oliveres Mil·lenàries



comarquesnord.cat, Vinaròs
» dimarts, 15 de febrer de 2011

La Mancomunitat de la Taula del Sénia (M-TdS) i l’Associació, després de la publicació del llibre sobre les Oliveres mil·lenàries del Territori del Sénia, estan treballant ja en la edició d’una altra publicació, encara més singular i extraordinària.

Es va començar enviant cartes a Restaurants del Territori convidant-los a participar elaborant almenys un plat de la seua carta amb algun dels set olis d’oliveres mil·lenàries del Territori Sénia (Molí de la Creu, Acomont, Alboredes, Montebre, Cervol i les Coop. de Godall i de Càlig), que aniria al llibre ocupant 2 pàgines. A canvi es signaria un conveni de consum d’oli amb aquell molí.

Però a més al llibre aniria una introducció sobre les oliveres i el territori i també un extracte dels Estudis que estan elaborant la Fundació Alicia (de la que és President del Consell Assessor, Ferran Adrià) sobre la Gastronomia i els olis d’OM-TS associats als productes DO i gourmet de la zona i un altre que fa l’IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Alimentàries) sobre la qualitat dels olis tradicionals d’aquí (farga, morruda, sevillenca, cuquello…).

La publicació d’aquest llibre tan singular serà possible gràcies a un nou ajut del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) que subvenciona un 70% del seu cost, i també ho fa als 2 Estudis de la Fundació Alicia i de l’IRTA abans esmentats.

» Llistat de Restaurants:
» Alcanar (4): El Pescador, Racó de Jesús, Can Bunyoles, Racó del Port.
» Benicarló (6): Rosi, Pau, El Cortijo, Pinche de Oro, Marynton, Neptuno.
» Beseit (1): Marca al Aigua.
» Freginals (1): Creu del Coll.
» Mas de Barberans (1): El Racó.
» Morella (10): Rey Don Jaime, Casa Pere, Casa Roque, Daluan, Blanca, Vinatea, Lola, Mesón del Pastor, La Fonda, Fonda Moreno.
» Pobla de Benifassà (1): Font de Sant Pere.
» Rossell (1): Les Sorts.
» Sant Carles de la Ràpita (7): Llansola, Can Batiste, Can Mañà, Casa Ramon Marinés, Les Algues, Varadero, Miami Can Pons.
» Santa Bàrbara (3): Diego, Venta de la Punta, Com tu.
» La Sénia (1): Vent de Dalt.
» Traiguera (1): Casa dels Capellans.
» Ulldecona (4): L’Antic Molí, Les Moles, El Caçador, L’Era.
» Vall-de-roures (2): Querol, Fuente del Miro.
» Vinaròs (9): La Isla, Rafel lo Cristalero, Bergantín, Mesón de la Mera, Langostino de Oro, La Ermita, Vinya d’Alòs, Limbo, La cocina de Javier Ramos.

Més informació: | | |