Els alumnes de l’institut Matarranya descobreixen ‘in situ’ l’elaboració del pernil


Etiquetes: ,



comarquesnord.cat, Mont-roig
» dimecres, 16 de febrer de 2011

Los estudiants del PCPI de Serveis i de la Formació Professional de Cuina de l’IES Matarranya van fer una interessant excursió a Mont-roig lo passat dimarts 15 de febrer, on van descobrir com se fan los cuixots. En concret, los alumnes de l’institut, acompanyats per professors però també per alguns empresaris de la comarca, van descobrir lo procés de curació del cuixot, des de que es mate el gorrino fins que el pernil està a punt per consumir.

A més de la planta de salat de Fontdespatla i del secadero de Mont-roig (Soincar), los alumnes de l’institut comarcal també es van desplaçar fins a les instal·lacions de Montruf, que és l’empresa de Mont-roig especialitzada amb la tòfona. La visita se va tancar amb una estada a l’Hotel Consolació de Mont-roig, un restaurant modern situat a la vora de l’ermita de Mont-roig i que recentment va rebre la ‘T de Qualitat’ que atorga la Diputació Provincial.

Dabí Latas, de l’Escola d’Hostaleria de l’IES Matarranya, va destacar que “els alumnes s’ho han passat d’allò més bé. Ja de per sí, eixir un dia de l’institut ja és un al·licient per a ells. I estar a estes noves (en referència al secadero) amb milers i milers de peces de pernil i que t’explicon com es fan, així els és molt curiós”. Esta excursió per diferents empreses del Matarranya està emmarcada dintre de les Jornades Gastronòmiques que acull l’institut i que organitze el Grup d’Acció Local del Baix Aragó-Matarranya.

Més informació: |