La Generalitat Valenciana recolza que el Sexenni sigue Festa d’Interès Turístic Internacional


Etiquetes: ,


comarquesnord.cat, València
» dimecres, 16 de febrer de 2011

El Sexenni afronta les últimes etapes per a ser declarada Festa d’Interès Turístic de caràcter Internacional. L’última institució a adherir-se de forma oficial ha sigut la Generalitat Valenciana que recolza la intenció de l’Ajuntament de Morella per a obtenir la declaració. També el Govern d’Espanya està d’acord en què es reconega de manera internacional la festa del Sexenni. La unió total d’institucions és el punt més favorable amb el qual compta Morella per a aconseguir l’objectiu. Fins al moment, es van complint els tràmits necessaris per a una declaració que s’espera puga arribar per al 2012, any de celebració del 53 Sexenni.

La Generalitat ha elaborat un informe positiu que ara s’enviarà a la Secretària General de Turisme del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç que haurà de prendre la decisió. Un altre punt a favor està en què des de Turespaña, que forma part d’aquesta Secretaria, es compta amb l’adhesió del seu Director General, Antonio Bernabé, que afirmava que “Morella compta amb el nostre suport, seguiré de prop els tràmits per a anar salvant els obstacles que puga plantejar i poder obtenir com més prompte millor aquesta declaració”. Turespaña serà el primer organisme que tramite l’expedient.

La documentació que arribarà al Ministeri, dirigit per Miguel Sebastián, conté un informe detallat de totes les activitats que es realitzen durant les festes sexennals. En ell, s’expliquen totes les danses, programació dels dies, tradicions i altres trets que fan que aquesta festa complisca els punts que es demanden per a obtenir la declaració. A més de l’informe festiu, en la documentació s’inclouen inventaris i memòries d’infraestructures turístiques, comercials i dispositius de seguretat i mobilitat. Finalment, es descriuen i adjunten annexos de les campanyes promocionals dutes a terme per la localitat i la repercussió mediàtica de les mateixes.

La distinció de Festa d’Interès Turístic Internacional s’atorga a aquelles festes que suposen manifestacions de valors culturals i de tradició popular, amb especial consideració a les seues característiques etnològiques i que tinguen una especial importància com a atractiu turístic. En la província de Castelló compten amb la declaració les festes de la Magdalena i l’Entrada de Bous i Cavalls de Sogorb.

L’alcalde de Morella, Ximo Puig, assenyala que “la declaració és un pas per a internacionalitzar la destinació i consolidar la festa com una referència encara major”. El primer edil afirma que “la declaració de festa d’Interès Turístic Internacional és un objectiu important del Patronat Municipal de Turisme, ja que contribuiria a la promoció i difusió permanent de les festes i de la localitat, tant a nivell nacional com a internacional”. Puig assenyala la “total unió d’institucions amb el suport des de la Generalitat i el Govern d’Espanya” i agraïa “la bona relació” amb la Consellera de Turisme que ha “impulsat l’informe favorable de la Generalitat”.

El portaveu del Partit Popular de Morella, Guillermo Sangüesa, agraïa “el gest del Consell en suport als nostres costums i tradicions, esperant que prompte es puga obtenir aqueix reconeixement internacional per a les nostres festes més significatives”.

Més informació: |