La biblioteca de Vilafranca supera tots els seus rècords al 2010


Etiquetes: ,


comarquesnord.cat, Vilafranca
» dijous, 17 de febrer de 2011

Al ple de l’Ajuntament de Vilafranca de la passada setmana, el Regidor de Cultura, Víctor Tena feia públiques les dades de la Biblioteca Municipal durant l’any 2010 i que han suposat un nou rècord per al servei, superant les xifres de l’exercici anterior. Certament, any rere any, la Biblioteca de Vilafranca compta amb més usuaris, més llibres, més prèstecs i en definitiva, un volum de treball cada vegada major. Durant l’exercici la Biblioteca ha adquirit 346 llibres nous, comptant-se actualment amb més de 10.000 i disposa de més de 1.000 elements audiovisuals. Les visites durant l’any 2010 han superat les 7.000, sent les dones majors de 14 anys les que més la utilitzen amb més de 2.200 visites en aquest periode, sent de 1.800 les d’homes de més de 14 anys. En quant a xiquets i xiquetes, els primers han fet un total de 1.600 visites i les xiquetes de 1.400. S’han superat els 4.000 prèstecs al 2010, dels quals vora 2.500 han estat de llibres. L’increment en quant a socis i sòcies l’any en qüestió ha estat de 74 nous abonats, fent que el total de socis siga actualment de 709. Com a exemple de l’esplendor amb el que compta la Biblioteca cal destacar que el dimarts 1 de Febrer de 2011, jornada amb molt de fred al municipi, en l’horari de vesprada, 61 persones es van arrimar per gaudir del servei.

Al voltant de la Biblioteca també funcionen els serveis de consultes a Internet amb els ordinadors a tal efecte situats a la Sala superior i la Bebeteca, que cada dimarts s’ompli de xiquets i xiquetes amb els seus familiars.

La Biblioteca de Vilafranca organitza al mateix temps activitats d’animació a la lectura, contacontes, les Jornades de Bolquers i un seguit d’esdeveniments que complementen la funció principal d’aquest espai de la Casa de Cultura.
Com a novetat per a aquest any 2011 destaca el ‘Sopar de Sant Jordi’ que es centrarà al voltant del 23 d’Abril, Dia del Llibre. Es tracta d’un sorteig de 4 sopars per a 2 persones, al que es podrà accedir omplint una butlleta quan es torne a la Biblioteca la novel·la que ha estat prestada. Una forma de potenciar i dinamitzar la relació entre els lectors de novel·les i poder intercanviar opinions. De fet, els consells entre usuaris ja fa temps que existeixen a la Biblioteca.

Des de la Regidoria es dona el vist i plau a aquestes dades espectaculars del 2010, que han situat el nombre de socis de la Biblioteca en 709, el que demostra l’importància d’aquest servei cultural de Vilafranca. L’aposta de l’Ajuntament en amplir l’horari d’atenció al públic també ha contribuit en millorar el funcionament de la Biblioteca, ja que excepte els diumenges i festius, obri tots els dies. Dilluns, dimarts, dijous i divendres per la vesprada i els dimecres i dissabtes, pel matí.

Més informació: |