Esquerra acusa Camps de presionar de forma “il·legal i antidemocràtica” Acció Cultural per les emissions de TV3 al País Valencià


comarquesnord.cat, València
» divendres, 18 de febrer de 2011

“Venen eleccions municipals i autonòmiques a l’Estat, i amb casos de corrupció per a alguns, toca tirar de beta d’un recurs partidista que els hi resulta molt fructífer electoralment, que no és un altre que agitar la catalanofòbia per amagar el seus propis casos de corrupció” ha criticat durament la portaveu Anna Simó davant la notícia del tall de TV3 arreu de la Comunitat Valenciana per ordre de la Generalitat Valenciana.

‘Volen provincianitzar el País Valencià, i han decidit donar l’estocada final a la llengua i a la cultura pròpia del País Valencià’ ha advertit la líder republicana, afegint que ‘es tracta d’un greu cas de privació de la llibertat de comunicació i d’expressió’.

Simó ha recordat que encara està pendent d’adjudicar un múltiplex, i que el Congrés de Diputats té aturada un ILP sobre Televisió sense Fronteres que ha estat signada per més de 65.000 persones. En aquest sentit, Simó ha avançat que Esquerra al Congrés ha demanat ja la compareixença dels ministres Chávez, Sinde, Sebastian i Jauregui perquè responguin i expliquin la situació creada i el posicionament del govern espanyol. Igualment, es durà el tancament de les emissions de TV3 al País Valencià en el si del Parlament Europeu.

Finalment, Anna Simó, d’una banda, ha donat compte del fet que la junta de portaveus està estudiant celebrar una declaració en suport a les emissions de TV3 al País Valencià de manera extraordinària a principis de la setmana vinent i, de l’altra, ha anunciat que Esquerra demanarà la compareixença del portaveu del Govern ‘per saber quin és el capteniment de la Generalitat sobre aquesta qüestió i què pot fer per acompanyar Acció Cultural per restablir l’emissió de TV3 al País Valencià’.

» Els Ports en moviment
Al nostre territori, l’associació Els Ports en Moviment ha rellançat la campanya “Volem TV3 al País Valencià”, arrencada fa gairebé un any, en quant van arribar a Morella les primeres amenaces del govern valencià amenaçant la llibertat d’expressió i obligant a tallar el senyal de la televisió autonòmica. D’aquesta manera Els Ports perdia diversos canals de televisió en la nostra llengua i que es sintonitzaven sense cap problema des de 27 anys enrera.

Més informació: | | | | |