La Vall del Tormo convertirà l’antic edifici de l’ajuntament en un Centre d’Interpretació de l’Agricultura


Etiquetes: ,


comarquesnord.cat, La Vall del Tormo
» divendres, 18 de febrer de 2011

L’Ajuntament de la Vall del Tormo s’ha proposat rehabilitar l’antic edifici consistorial i convertir-lo en un Centre d’Interpretació de l’Agricultura. Este projecte, que estarà finançat a través d’un fons de la Diputació Provincial de Teruel, pretèn albergar un espai museístic que recopilo diferents eines i ferramentes que històricament s’utilitzaven al camp, i tractarà també diverses temàtiques associades a l’agricultura, com ara les creences o la relació entre les llunes i les époques de conreu.

Segons va destacar l’alcalde de la Vall del Tormo, José Miguel Timoneda, este projecte permetrà per una banda “recuperar un edifici que s’està deteriorant”, i a la vegada equipar un espai museístic que pugue ser atractiu tant per als veïns del poble com per als turistes. Pel que fa a la rehabilitació d’este edifici renacentista, les obres pretenen recuperar alguns dels pous que allí hi havie. A més, lo futur Centre d’Interpretació de l’Agricultura també comptarà amb una sala per a fer exposicions.

La previsió del consistori és que les obres de restauració de l’antic ajuntament de la Vall del Tormo puguen començar en un mes i mig o dos mesos, de tal forma que s’intentarà tindre acabada l’obra civil este 2011. Una vegada estigue a punt este nou equipament, los turistes podran fer un recorregut antropològic per la Vall del Tormo, ja que el Centre d’Interpretació de l’Agricultura i el Centre d’Interpretació del Món Iber del poble estaran pràcticament a la vora.

Més informació: |