Rei o Bufó, “tu tries”


Etiquetes: ,



comarquesnord.cat, Morella
» dissabte, 19 de febrer de 2011

L’accessibilitat dels joves a les begudes alcohòliques és cada vegada major, malgrat les prohibicions imposades de la seva venda a menors. L’edat mitjana d’inici en el consum d’alcohol entre els escolars, segons les dades de l’Enquesta sobre Drogues a la Població Escolar 1998 és de 13.6 anys, i l’edat mitjana d’inici de consum setmanal se situa en els 14.9 anys, segons aquesta font les noies registren major prevalença de consum d’alcohol, encara que en quantitats menors. El 84.2% dels escolars ha consumit alcohol en alguna ocasió i el 43.9% consumeix almenys una vegada a la setmana. Quant als episodis d’embriaguesa el 41% dels escolars s’han emborratxat en alguna ocasió i el 23.6% en l’últim mes.

Un 80% de les morts registrades entre adolescents es deuen a causes violentes i dins d’elles les relacionades amb drogues o alcohol representen el 50%, existint un major percentatge de suïcidis en els addictes a aquestes substàncies.

Des de Creu Roja, es va convidar de nou al metge de familia, Nel.lo Monfort, per a que oferira una xarrada propera i profitosa. S’assumeix que més prompte o més tard el jove entrarà en contacte en l’alcohol. Per això es considera important oferil’s tota la informació per a que eixe consum es faigue de forma responsable.

En la mesura que l’alcohol proporciona als joves una sèrie d’efectes o conseqüències positives, i el jove els interpreta com un benefici, aquests efectes es converteixen en motius de consum. Per això també han de conèixer les efectes negatius que el consum d’alcohol els comporta. El que l’alcohol sigue una droga socialment acceptada, també fa que sigue la primera en el ranquing de les substancies en les que la joventut entre abans en contacte. Aquestes campanyes pretenen donar-li al jove tota la informació que necessita per a que la seva relació en el alcohol no li supose cap problema.

Rei o Bufó, tú tries. Eixe continua sent el lema d’aquestes jornades que a Morella han arribat a la tercera edició.

Més informació: |