Artur Mas demanarà a Camps que es repense el tall de TV3


comarquesnord.cat, València
» diumenge, 21 de febrer de 2011

El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, ha declarat que l’apagada de TV3 al País Valencià després de més de 25 anys és “ridícula i absurda” i que demanarà al seu homòleg valencià “quan el vegi” que “reconsidere la decisió”, ja que considera que el govern valencià “en aquest tema en concret no ha estat precisament massa sensible”, apuntava.

Mas apuntava en declaracions a la premsa que “estem fent el ridícul. Com pot ser que en ple segle XXI, quan pots veure gairebé tots els canals que vulguis, dos comunitats veïnes i amb el mateix idioma no puguin veure les respectives televisions entre elles”.

Cal recordar que Canal 9 es va veure a Catalunya fins que la Generalitat Valenciana va tallar el satèl·lit que distribuia el senyal -possiblement perquè no tenia diners per pagar-ho- i que, encara actualment, els televisors catalans reben una pantalla amb les barres de colors amb l’identificatiu “Canal 9”.

L’eurodiputat d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, assegura que la legislació del govern valencià contra l’emissió de TV3 al País Valencià vulnera la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries, i també la Directiva de Serveis de Mitjans Audiovisuals sense Fronteres, segons recull el digital vilaweb.cat. Segons aquesta directiva, els estats de la Unió han de garantir la llibertat de circulació dels productes audiovisuals i han d’adoptar mesures per evitar que les fronteres polítiques i administratives siguin un obstacles per a la diversitat lingüística.

» Crítiques “grotesques”
La Generalitat Valenciana, per la seua banda, troba “grotesques” les crítiques que s’estan fent aquests dies a la seua decisió de tallar TV3 arreu de la Comunitat Valenciana. La portaveu Paula Sánchez de León asegura que “no és tancament ni censura, sino cessament d’emissions”.

Més informació: | | | |