L’Associació de Periodistes de Castelló demana TV3 a la Comunitat Valenciana


Etiquetes: , ,


comarquesnord.cat,
» diumenge, 20 de febrer de 2011

Davant el cessament de les emissions de TV3 a la Comunitat Valenciana, l’Associació de Periodistes de Castelló (APC) es veu en la necessitat de sol·licitar el restabliment del senyal, permetent així el visionat de la televisió autonòmica catalana. Entenem que, mentre es duen a terme les oportunes negociacions entre les legítimes institucions de la Comunitat Valenciana i Catalunya, han de prevaler els drets a la llibertat d’expressió i de recepció d’informació reconeguts per la Constitució Espanyola.

Per a aquest col·lectiu resulta inexplicable que en una societat global com l’actual, la pressió a la qual ha estat sotmesa Acció Cultural del País Valencià impedeixi que els ciutadans i ciutadanes de la província de Castelló puguin rebre el senyal d’una televisió de prestigi i qualitat com TV3, que tant ha arrelat entre els castellonencs. Arrelament que dissabte passat va quedar expressat en l’espontània reacció ciutadana, generada a través de xarxes socials, que va culminar amb una important concentració a la plaça Santa Clara de Castelló.

L’Associació de Periodistes de Castelló comparteix la reivindicació del Consell que s’habilite l’espectre necessari amb un nou múltiplex de televisió i s’aconsegueixi un acord de reciprocitat entre la Comunitat Valenciana i Catalunya, però no pot compartir la pressió exercida contra Acció Cultural del País Valencià, a força de sancions econòmiques.

La APC considera que als ciutadans i ciutadanes de Castelló i de la resta de la Comunitat Valenciana els vas agafar el dret a poder rebre el senyal de TV3. Per això, fa una crida a la Generalitat Valenciana perquè reconsideri la seva postura i adopti les mesures necessàries que permetin que l’esmentat canal pugui ser vist en totes les llars valencianes.

Més informació: | |