Morella comença l’última fase de renovació del Carrer Blasc d’Alagó


Etiquetes:



comarquesnord.cat, Morella
» dilluns, 21 de febrer de 2011

Morella ha començat avui les actuacions en la zona central del carrer Blasc d’Alagó, principal zona comercial de la localitat. Una vegada finalitzades les millores de les conduccions subterrànies de la zona porticada, la renovació de la part de la calçada centrarà l’última de les fases. Una vegada que finalitze aquesta fase, s’haurà renovat tot el carrer Blasc d’Alagó, en poc més d’un any.

L’edil d’urbanisme, Rhamsés Ripollés, destaca que “estem davant d’una obra de gran importància dins del Pla Municipal de Renovació Urbana, que completarà la renovació integral que es va iniciar el passat any”. L’obra es va dividir en dues fases, per a generar els mínims inconvenients de trànsit de vehicles. En la primera d’elles, s’han renovat les conduccions subterrànies i clavegueram de la zona interior dels porxes. En esta fase, només hi han hagut talls puntuals de trànsit. La segona consistirà en la renovació de la instal·lació subterrània de la calçada i del paviment. D’aquesta manera, els treballs es centraran en la millora de les conduccions internes, fins a l’11 de març i, després, s’iniciarà l’adoquinat. El carrer estarà tallat al trànsit fins a Pasqua, quan està previst que es finalitze l’obra.

» S’aprofita una subvenció de Conselleria
Ripollés afirma que al finalitzar l’obra, s’aconseguirà “una millora en serveis, peatonalització i visibilitat per a tots els comerços d’este característic carrer de Morella”. Cal assenyalar que l’obra compta amb un pressupost de més de 300.000 euros, que es financen a través de fons municipals i d’una subvenció de peatonalització de zones comercials de la Conselleria de Comerç.

Cal recordar que dins del Pla Municipal de Renovació Urbana, es va rehabilitar tot el carrer Sant Julià, a 2010. Precisament, durant aquestes setmanes que estarà El Carrer Blasc d’Alagó tallat al trànsit de vehicles, Sant Julià serà la principal via de descongestió. Dins del Pla, també es contempla la pròxima actuació de rehabilitació de la Plaça Colom.

Més informació: