Vents de fins a 112 km/h al nostre territori


Etiquetes: ,



comarquesnord.cat, Els Ports
» dimarts, 22 de febrer de 2011

El vent ha estat el protagonista meteorològic aquest dimarts. L’alerta taronja (important) de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) s’ha complert a les nostres comarques amb ratxes molt fortes que han aplegat i fins i tot superat els 100 quilòmetres per hora. Vents del nordoest que s’han deixat notar de valent als nostres pobles. El rècord pareix que se l’emporta Atzeneta on segons l’AEMET s’han alcançat els 112 km/h. Fredes també hauria superat els 100 qm/h abans de les 12 del migdia, mentre que la pàgina web meteorològica de Catí, que dóna el temps real, ha marcat una màxima de 109,4 qm/h que s’ha repetit vàries voltes al llarg del dia. La darrera dada amb aquesta xifra era de les 19:16.

Altres xifres destacables les ha aportat el Centre d’Estudis Ambientals del Mediterráneo (CEAMET) que té repartides vàries estacions als nostres pobles. A Vallibona s’ha registrat una màxima de força del vent que ha aplegat als 94,1 qm/h, mentre que l’observatori d’Herbés ha arribat als 74,2 qm/h. La zona de Vallivana també compta amb observatori, encara que l’actualitzen menys vegades al llarg del dia, registrant una intensitat màxima del vent de 96,8 qm/h. Morella també està vivint els forts efectes del vent, encara que dins el casc urbà no es noten massa en comparació a quan es surt de les muralles com ho han pogut comprovar grups d’excursió que avui han visitat la ciutat.

AEMET ha explicat que aquests forts vents es deuen al fet que l’anticicló situat a l’oest de la Península Ibèrica, juntament amb les baixes pressions que s’observen al sud-est de França, impulsa aire de component oest cap al territori castellonenc.

Aquesta situació ha obligat a decretar l’avís taronja en el nord de Castelló fins a les 20.00 hores de dimarts. Des d’aquesta jornada i fins dimecres l’alerta serà groga per al nord de Castelló per la previsió que les ratxes es reduïsquen fins als 80 quilòmetres per hora, amb tendència al fet que els vents passen a ser fluixos al migdia de matí.

Més informació: |