Els alcaldes de Morella i Vinaròs exigeixen a la Generalitat que restablisca les emissions de TV3


comarquesnord.cat, Vinaròs
» dimecres, 23 de febrer de 2011

Ximo Puig i Jordi Romeu, alcaldes de Morella i Vinaròs, respectivament, i membres fundadors de la Xarxa de ciutats valencianes Ramon Llull, han fet públic un manifest en què exigixen a la Generalitat que restablisca les emissions de TV3. L’escrit es dividix en sis punts, en els que rebutgen l’actitud del Consell i criden a les administracions i entitats a presentar queixes perquè el president Camps, rectifique i busque solucions.

D’aquesta manera, rebutgen “l’actitud del govern valencià, que ha actuat d’esquenes a la ciutadania i a la democràcia, atemptant contra la cultura, la nostra llengua i, la llibertat, en general”. També han volgut fer públic el suport “a la tasca de promoció de la nostra llengua i la nostra cultura que ha fet l’associació Acció Cultural del País Valencià al llarg de la història i que va fer possible l’arribada del senyal de TV3 a tot el nostre territori”.

Mitjançant del manifest, han fet una crida “a totes les institucions i entitats perquè facen arribar les seues queixes a la Generalitat Valenciana i, que d’aqueesta manera, s’escolte la veu de tot el poble valencià”.

Els edils han demanat “a la Generalitat Valenciana que deixe de banda el seu atac contra TV3, Acció Cultural del País Valencià, els municipis i els ciutadans, que assumisca les responsabilitats que li pertoquen i, que escolte a la ciutadania”.

Finalment, exigixen “al president Camps que restablisca les emissions de TV3, ja que és un problema creat únicament per ell i té una fàcil solució, establir el diàleg amb els sectors afectats i buscar la reciprocitat que Catalunya, les Illes Balears i Aragó, ja han acceptat en diferents ocasions”.

Més informació: | | |