L’inventari de Patrimoni Cultural de la Comarca del Matarranya s’ha integrat en S.I.P.C.A.


Etiquetes: ,


comarquesnord.cat, Matarranya
» dimecres, 23 de febrer de 2011

El S.I.P.C.A. (Sistema d’Informació de Patrimoni Cultural Aragonés) és un servei promogut pel Govern d’Aragó en el qual participa la Comarca del Matarranya entre altres administracions, la finalitat de les quals és emmagatzemar i gestionar de forma coordinada la informació sobre el Patrimoni Cultural Aragonés. Aquest sistema possibilita l’intercanvi d’informació sobre el Patrimoni Cultural aragonès entre tots els organismes relacionats amb la seva gestió i la seva difusió al públic en general, ja que qualsevol ciutadà pot accedir al S.I.P.C.A. a través del portal www.sipca.es o a través del Departament de Cultura i Patrimoni de la pàgina web oficial de la Comarca del Matarraña/Matarranya www.portalmatarranya.es i consultar la informació sobre els béns integrants del patrimoni cultural hi ha en la seva localitat.

La comarca del Matarranya compta amb un important i ric patrimoni cultural, fruit del nostre llegat històric. El patrimoni cultural és testimoni de la nostra història, ens transmet la memòria del nostre passat, i forma part de la nostra identitat cultural. Existeix un patrimoni cultural diferenciat, amb un important conjunt d’esglésies gòtiques emmarcades dins del focus llevantí, capelles-portals, ajuntaments renaixentistes que permeten parlar d’una eclosió monumental al segle XVI o una sèrie esplèndida d’esglésies barroques que conviuen amb l’encant de la seva arquitectura popular.

Actualment en la base de dades de Patrimoni Arquitectònic de S.I.P.C.A. s’han integrat 858 registres de la Comarca del Matarranya, dels quals 26 estan declarats bé d’interès cultural.

Més informació: |