L’autora del Premi Nadal sobre La Pastora signarà el seu llibre a Vall-de-roures


comarquesnord.cat, Vall-de-roures
» dijous, 24 de febrer de 2011

Alicia Giménez Bartlett, guanyadora del Premi Nadal 2011, signarà la seua obra el dissabte 5 de març a partir de les 12.30 hores a la llibreria Serret de Vall-de-roures. L’obra “Donde nadie te encuentre” està basada en el maqui conegut com La Pastora i que va viure al nostre territori, sent un personatge clau de la postguerra civil.

» Premi Nadal
Un psiquiatre de la Sorbona especialitzat en ments criminals viatja a la Barcelona de 1956. Vol realitzar un estudi sobre el cas de Teresa Pla Meseguer, cridada La Pastora, una dona acusada de vint-i-nou morts. Es tracta del maqui més buscat per la Guàrdia Civil, i s’ha convertit en una llegenda popular perquè segueix lliure. Solament un periodista barceloní sembla tenir claus importants entorn del personatge, però el que el viatger francès li proposa és alguna cosa fora del normal: no desitja dades sobre Teresa, sinó una trobada cara a cara.

L’idealista Lucien Nourissier i el cínic Carlos Infant emprendran aquest viatge a les terres del Maestrazgo, on s’amaga el seu objectiu gairebé impossible. Al llarg de la seva investigació hauran de sortejar la vigilància dels guàrdies, distingir les pistes veritables de les falses i esquivar els mil obstacles que els surten al pas. La novel·la es converteix llavors en una recerca, en una fugida, en una aventura que ens descobreix les misèries i la humanitat d’una Espanya terrible. I en el centre d’aquest relat cru i fascinant que es llegeix sense treva, més enllà del mite del guerriller, emergeix el personatge insospitat de la Pastora, històric i real, que va anar tant dona com a home i sempre va estar en fugida del món i de si mateix. On ningú et trobi és una novel·la de redescubrimiento del nostre passat i sobre la infinita solitud de l’ésser humà.

Alicia Giménez Barlett és l’escriptora que creà la saga de novel·les de la detectiu Petra Delicado.

Més informació: | | |