La mostra sobre incendis forestals a Aragó recorre la Torre del Compte i Calaceit


Etiquetes: ,


comarquesnord.cat, Torre del Compte
» divendres, 25 de febrer de 2011

La Torre del Comte se va convertir en lo primer municipi de la comarca del Matarranya que va acollir la mostra itinerant “Els incendis forestals a Aragó”, una iniciativa del Govern Autonòmic que cada setmana passe per una localitat de la comunitat. L’exposició recopile fotografies i panells informatius, algunes maquetes i les eines que utilitzen les quadrilles forestals per a la neteja dels boscos i l’extinció dels incendis forestals.

Segons va destacar l’educadora ambiental Marga Plata, esta exposició té una finalitat totalment sensibilitzadora. D’una banda, explique com s’actue i quins mitjans hi ha per l’extinció i prevenció dels incendis forestals. Així mateix, la mostra també recull quins són els grans riscos que comporte el foc i quin paper tenen les colles forestals per a la seua extinció. A banda d’esta exposició, esta campanya preventiva també acull altres activitats, com visites a la feina que fan los forestals, xerrades per a agricultors o tallers per als més menuts.

Durant lo mes de febrer, l’exposició “Els incendis forestals a Aragó” va recórrer los municipis de la Torre del Comte i de Calaceit, que han estat les dos úniques estades previstes al Matarranya. La mostra marxarà ara a altres comarques d’Aragó.

Més informació: |