El projecte Museu de la Paraula recull testimonis que no s’han de perdre



comarquesnord.cat, València
» dissabte, 26 de febrer de 2011

Després de 10 anys de treball, des del Museu Valencià d’Etnologia de la Diputació de València, “publiquem en línia més de 300 testimonis orals realitzats a valencians i valencianes nascuts abans de la guerra civil espanyola”, asseguren. Els entrevistats conten aspectes d’allò més variats de la seua vida quotidiana, des de la feina fins a com buscaven parella. Amb aquest projecte el Museu Valencià d’Etnologia aposta pel “reconeixement de les memòries com a patrimoni immaterial i bé comú.”

L’espai web www.museudelaparaula.es permet usos científics, i usos socials i ciutadans. L’accés lliure facilita navegar escoltant entrevistes, llegint-les i visionant-les; fer cerques lliures, temàtiques, geogràfiques, cronològiques… La pàgina permet recuperar entrevistes senceres o només els fragments seleccionats; accedir als resums de contingut de les mateixes o als descriptors que les defineixen.

“Esperem que aquest espai web sobre vides i experiències, quotidianitat i memòries et resulte útil professionalment, com a instrument d’investigació, i enriquidor personalment”, apunten els creadors.

» http://www.museudelaparaula.es

Més informació: | | |