Es crea la plataforma “Volem TV3 a Vilafranca”

comarquesnord.cat . Vilafranca . dissabte, 26 de febrer de 2011 .
Etiquetes: ,

Més de 50 persones es donaven cita el divendres per la vesprada al Saló d’Actes de la Casa Social de Vilafranca, convocats amb motiu del tall de les emissions deTV3 al País Valencià i amb l’idea de formar un col·lectiu en contra d’aquesta decisió del Govern de la Generalitat Valenciana. Tots els presents, alguns d’ells i elles membres de diferents associacions del municipi han acudit a l’acte a títol personal i moguts per aquest fet que ens priva dels canals de televisió en la nostra llengua TV3, Canal 33, 3/24 i Super 3/3XL que des del passat 17 de Febrer no es poden veure al País Valencià. Cal destacar que a la provincia d’Alacant el tall d’emissions ja es va fer en 2007 i a una part de la provincia de Castelló entre la que es troben localitats com Morella, Forcall, Cinctorres i altres poblacions de Els Ports o Catí a la comarca de l’Alt Maestrat, l’any passat.

» El tercer canal de Vilafranca

A l’assemblea s’ha donat suport al fet d’iniciar mobilitzacions i actuacions per tal de que es puga tornar a veure TV3 a Vilafranca. S’ha posat nom a la plataforma sent votades quatre propostes i decidint-se finalment que el nom siga “Volem TV3 a Vilafranca”. També es decidia fer amb urgència una pancarta per a la manifestació d’aquest dissabte a Castelló i convocar una concentració a Vilafranca per protestar contra el tall de TV3 el proper dissabte 5 de Març a les 12 hores. A continuació, es realitzarà una segona reunió de la plataforma al Saló d’Actes de la Casa Social per tal de reunir a més gent que done suport i vullga participar. La concentració anirà acompanyada d’una actuació de protesta de diferents membres del Grup d’Animació ‘La Xalera’.

A Vilafranca, TV3 es veia des de fa 27 anys de manera ininterrumpida i és un canal de televisió que es considera bàsic a quasi totes les cases. La televisió autòmica de Catalunya era qualificada pel membres de la plataforma “Volem TV3 a Vilafranca” com un canal de gran qualitat informativa i de continguts, en la nostra llengua i de gran audiencia al municipi. A més, la senyal de TV3 arribava a Vilafranca quan només es podien veure les actuals La 1 i La 2 de Televisió Espanyola i va ser en el seu dia una novetat molt ben rebuda per la gent del poble.

Més informació: |