Òscar Tena ocupa el segon lloc de la llista del PSPV per al 22-M



comarquesnord.cat, València
» dissabte, 26 de febrer de 2011

El culebrot socialista per tal d’elaborar les llistes de cara a les eleccions autonòmiques del 22-M deixa, de moment, l’últim capítol. La proposta inicial del secretari provincial, Francesc Colomer, que avançava fa una setmana comarquesnord.cat ha sigut modificada substancialment fins al punt de canviar fins al cap de llista. Aquestes candidatures, que divendes passaven la criba autonòmica ja han sigut també aprovades pel comité nacional, pel que s’espera que siguen ja definitives

» Gisbert abandona
Pel que afecta més directament al nostre territori, banda de l’absència reiterada de Ximo Puig, que voluntàriament es va apartar després d’haver sigut rebutjat per Colomer, crida l’atenció el lloc número dos, on apareix l’alcade de Vilafranca i president del partit, Òscar Tena, nom nou que no estava en la proposta inicial i que sembla haver estat inclòs per petició de Jorge Alarte, secretari general del PSPV-PSOE.

Els altres dos noms del nostre territori, Ernest Blanch i Josep Gisbert retrocedeixen llocs significativament fins al punt de ser gairebé imposible que acaben sent elegits el 22-M ni en millor dels casos per als socialistes. D’un tercer lloc, Blanch -tinent d’alcalde de Morella- cau fins al lloc 12, mentre que Gisbert passa del 5è al 14. El cinctorrà ha decidit deixar la llista. “La meva inclusió en la mateixa, en el lloc catorze, s’ha fet sense el meu consentiment. Ningú ha tingut el detall de preguntar-me, la qual cosa considero un menyspreu”, ha manifestat.

Alarte, per tal d’eixir al pas de les crítiques que està rebent aquests dies pel problema de les llistes, ha comparat el “exercici de democràcia” dels Socialistes Valencians amb la “quadrilla d’autoritaris del PP”. “A Camps el posa a dit un senyor de Galícia i una senyora de Castella-la Manxa a canvi de l’extorsió”, ha denunciat. “Ni un sol valencià o valenciana ha pogut triar qui és el candidat del PP en aquesta terra”, ha recordat, al que ha afegit que “en realitat, els seus amiguets de l’ànima ja els van triar fa algun temps”.

» El futur de Ximo Puig
Ximo Puig, que es va apartar immediatament de la batalla interna del seu partit, sembla que té el futur al 2012, quan podria estar inclòs a la llista de cara a les eleccions generals. L’actual alcalde de Morella també opta a la reelecció en les eleccions locals de maig.
cinta_seccioeleccions_documents
» PSPV-PSOE per Castelló:
1 Francisco Toledo
2 Óscar Tena
3 Clara Tirado
4 Ignacio Subías
5 Ana Besalduch
6 José Benlloch
7 María José Salvador
8 Vicent Esteve
9 Delia Valero
10 Miguel Ángel Guillén
11 Iolanda Porcar
12 Ernest Blanch
13 María José Montoliu
14 Josep Gisbert
15 Enric Escuder

Més informació: | | |