Estar borratxo als bous de carrer serà responsabilitat de cadascú



comarquesnord.cat, València
» dilluns, 28 de febrer de 2011

La Comissió de ‘Bous al Carrer’ ha aprovat per unanimitat incloure una modificació puntual en el Decret de Festejos Taurins Tradicionals (‘Bous al Carrer’) en la qual es preveu que el participant d’un festeig que es trobi sota els efectes de l’alcohol o les drogues, i genere danys i perjudicis, assumeixe la responsabilitat econòmica de les despeses.

Així ho ha explicat el conseller de Governació, Serafín Castellano, després de la Comissió, qui ha apuntat que la nova Llei d’Espectacles Públics, Activitats Recreatives i Establiments Públics, en el seu article 51 “considera infracció greu (de 601 a 30.000€) la participació en festejos taurins tradicionals de persones que mostren mancada de condicions físiques o psíquiques. Això és, que demostrin la falta manifesta o disminució de les aquestes condicions provocades per la ingesta d’alcohol o de substàncies tòxiques. A més la llei estableix que aquest participant assumiria el cost econòmic dels danys i perjudicis que del seu comportament derivés”.

“Per tant, l’acord suposa plasmar a través d’una modificació puntual en el Dret de ‘Bous al Carrer’, aquesta mateixa disposició per la qual el participant assumiria el cost econòmic dels danys i perjudicis que, del seu comportament, derivés respecte de si mateix, altres participants, públic, etc”, ha puntualitzat.

El titular de Governació ha matisat que la Comissió “va a estudiar ara la casuística i la forma administrativa de de posar en pràctica aquesta mesura que, abans de res, és dissuasòria i de prevenció, en la línia que el Consell està duent a terme en altres matèries, com en la nova Llei d’Emergències”.

Més informació: | |