S’inaugura el CEDES de Morella

comarquesnord.cat . Morella . 28 de febrer de 2011 .
Etiquetes: , ,

Aquest dilluns es va inaugurar el Centre CEDES (Centre de Desenvolupament) de Morella. Aquest projecte impulsat per la Diputació Provincial té com a objectiu donar resposta a les necessitats socials, territorials i econòmiques de la província i cohesionar el territori. Aquest projecte està finançat pel govern a través dels fondos Feder i la Diputació de Castelló, i s’ha construït en terrenys cedits per l’Ajuntament de Morella al barri de l’Hostal Nou. En són 5 els centres CEDES a la província que es distribueixen geogràficament en els municipis d’Albocàsser, Llucena, Morella, Sogorb, Vall d’Alba i en el municipi de Tales com a centre auxiliar. El de Morella és el darrer en posar-se en marxa.

Aquest edifici, situat junt al nou aquarterament de la Guàrdia Civil de Morella ha comptat amb un pressupost de 496.069 euros més l’IVA corresponent. L’alcalde de Morella considera que “totes les institucions han de prioritzar, la lluita contra la crisi i a favor de les polítiques que redunden en la creació d’ocupació”. Respecte a aquest nou Centre de Desenvolupament Econòmic, Puig afirma que “el camí per a lluitar contra la desocupació són iniciatives en què les administracions actuen conjuntament per un mateix objectiu”.

El subdelegat del Govern, Antonio Lorenzo, destacava que el Govern ha recolzat amb con una quantitat de 2.923.862,13 euros procedents dels Fons Europeus Feder, aquest projecte de la Diputació. Segons senyalava es tracte d’ una mostra de lo molt i bo que es pot aconseguir quant les administracions treballen en una mateixa direcció.

Els Centres CEDES de la província tenen l’objectiu d’aconseguir dinamitzar econòmica i socialment els municipis d’interior a través de la promoció econòmica, la cohesió social i el desenvolupament sostenible. A través de mesures concretes s’aposta també per les noves tecnologies i el desenvolupament cultural.

Més informació: | |