Forcall aprova en ple un pressupost realista i inversor per a 2011


Etiquetes:


comarquesnord.cat, Forcall
» dimarts, 1 de març de 2011

L’Ajuntament de Forcall ha aprovat, en el plenari celebrat aquesta setmana, el pressupost que ha de regir els comptes en aquest 2011. Són un total de 1.330.000 euros, si fa no fa, el mateix que l’exercici anterior. Destaca de la partida d’ingressos la congelació de tots els impostos i tasses. Fins i tot en aquelles, com l’IBI, on aquest municipi es troba entre els que la tenen més barata.

La partida més destacada és la de transferències, ja que ací s’inclouen els 540.000 euros que la Conselleria de Benestar Social aporta al funcionament de la Residencia de la Tercera. En aquesta apartat l’alcalde del municipi, Santiago Perez, reclama a la Generalitat que sigue més àgil en els seus pagaments, ja que tots els anys l’Ajuntament té que recórrer al crèdit per poder pagar a l’empresa per a que aquesta pugue fer el mateix en els seus proveïdors.

L’altra partida destacada és la de inversions reals. Ací es destine enguany 411.000 euros que es dedicaran a la finalització del nou Poliesportiu, la restauració del campanar de l’església del convent, la renovació del teulat de la biblioteca, i l’acabament de la Casa del Mestre, entre d’altres actuacions.
L’alcalde de Forcall, explica que han tornat a contemplar en els comptes el corresponent al BICE de l’empresa Renomar, esperant que pague aquesta anualitat i les altres dos que endeuta a l’ajuntament.

La corporació forcallana també va aprovar sol·licitar dos tallers d’ocupació per a majors de 25 anys. Un estaria adreçat a la restauració de l’església del convent, i l’altre que formaria en auxiliar de geriatria.

En aquest plenari també es va aprovar sol·licitar varies ajudes a la Conselleria de Turisme. Entre d’altres una destinada a la creació d’un centre BTT i al marcatge de rutes.

L’Ajuntament de Forcall, a més, es va sumar a totes les veus que reclamen tornar a vore TV3 amb l’aprovació d’una moció de l’alcaldia.

Més informació: