El cartell de la Magdalena de Castelló d’enguany té una manta morellana


Etiquetes:


comarquesnord.cat, Castelló
» dimecres, 2 de març de 2011

Castelló ja està a punt de començar les festes més esperades de l’any. La capital de La Plana celebra La Magdalena del 26 de març al 4 d’abril. Aquesta festivitat, declarada d’Interès Turístic Internacional, es promociona enguany amb un cartell que té un fort sabor morellà.

L’autor del mateix ha triat com a motiu un personatge que porta una manta morellana estilitzada, el que no ha passat desapercebut a la comarca dels Ports. A més, fins i tot hi ha qui assegura que la dolçaina podria ser obra de Casimiro Ripollés i, per tant, també feta a la capital dels Ports, fet que no deixa de ser una especulació.

» Festes fundacionals
L’origen de les festes és el trasllat de la ciutat des del pujol de la Magdalena fins a la plana litoral en 1251, sent unes celebracions que es viuen al carrer.

Són festes amb els elements més representatius i lúdics propis de la cultura mediterrània: focs artificials, música, balls, jocs i celebracions que marquen a Castelló de la Plana l’inici de la primavera. I els actors protagonistes són la reina de les festes i les dames, que reben homenatges com la Galanía prèvia a les festes, a més dels gaiateres i els gaiaters.

Diferents festivals de música i dansa, concerts, teatre, actuacions al carrer i cercaviles són alguns dels actes que fan atractiva la visita a la ciutat durant les festes. L’últim diumenge de la setmana de festes, a la Plaça Major, el crit de “Magdalena Vítol” de la Reina de les festes dóna per acabades les celebracions després calar foc a una traca que recorre tot el centre de la ciutat.

Més informació: