El Grup de Dones de Vilafranca explica ‘Com cuidar-se per cuidar’



comarquesnord.cat, Vilafranca
» dimecres, 2 de març de 2011

El Grup de Dones de Vilafranca iniciava aquest dimecres una nova edició de les Jornades Internacionals de la Dona amb motiu de la celebració del 8 de Març. L’acte inaugural constava d’una conferència al Saló d’Actes de la Casa Social impartida per les infermeres del Centre de Salut de Vilafranca, Verònica Martínez i Àngela Honrubia.

El tema escollit era ‘Com cuidar-se per a cuidar’ i al voltant d’ell es donaven per part de les infermeres una important sèrie de consells adreçats a aquelles persones que estan cuidant a majors o depenents. De vegades, hi ha persones amb malalties cròniques que han de estar cuidades i les persones que estan encarregades de fer-ho han dedicar quasi tot el temps desempenyant aquesta funció, suposant-li a la persona un deteriorament físic i psicològic.

Els temes derivats de la dependència son molt demandats en l’actualitat i part de les explicacions que es feien a la conferència del Grup de Dones, formen part dels diferents cursets de Geriatria que les professionals del Centre de Salut de Vilafranca han impartit al municipi.

L’assistència molt elevada de públic al Saló d’Actes de la Casa Social posava de manifest l’interès per el tema. Aquesta era la primera activitat del Grup de Dones de Vilafranca en les Jornades Internacionals de la Dona 2011. El diumenge 6 de Març es farà la tradicional missa i el següent cap de setmana tindrà lloc el gruix d’esdeveniments amb la projecció cinematogràfica el dia 11 de Març i la gran festa amb el sopar de germanor el dia 12. Durant el cap de setmana del 12 i 13 de Març es podrà visitar al Saló del Centre Parroquial l’expossició amb diferents treballs realitzats als cursets de 2010 com son els bolillos, la pintura en vidre o fotografia.

Més informació: |