El grup de treball de Morella compleix un any dedicat a l’impuls de polítiques d’ocupació i formació


Etiquetes:


comarquesnord.cat, Morella
» dimecres, 2 de març de 2011

El grup de treball de Morella, integrat per representants de totes les àrees municipals, s’ha reunit aquesta setmana per a abordar les novetats existents en qüestió d’ocupació i formació. Aquest equip ha complit un any des que es va impulsar, abordant els temes d’actualitat amb una periodicitat mensual. Un dels temes importants de la reunió ha consistit en exigir la modificació de la nova normativa sobre el Salari Jove i els Agents de Desenvolupament Local. A més, el grup de treball va tractar les últimes ofertes d’ocupació tramitades i l’impuls dels nous cursos de formació.

La regidora de promoció econòmica, Sandra García, destaca que “en estos moments, les polítiques d’ocupació i formació han de ser la prioritat per a totes les institucions, per la qual cosa no es pot entendre que la Generalitat modifique la normativa per a incrementar les restriccions”. La regidora recorda que amb els nous requisits només podran sol·licitar les ajudes del Salari Jove, els municipis amb més de cent llicenciats joves, que estiguen en situació de desocupació. A més, les ajudes d’ADL, només podran demandar-les, les localitats amb més de 500 desocupats. García afirma que “precisament, el treball dels ADLs consistix a aconseguir recursos i ocupació en municipis menuts i, amb la nova normativa, són les zones d’interior les que queden excloses”.

La regidora considera que “esta situació contrasta amb el Conveni de Desevolupament Rural Sostenible del Ministeri de Medi Ambient i la Mancomunitat de la Taula del Sénia, que facilita la contractació de jóves universitaris”. A través d’aquest conveni, es realitzaran dues contractacions que passaran a formar part de distintes àrees municipals.

Respecte al funcionament del grup de treball, la regidora fa un balanç “molt positiu” de les distintes polítiques que s’han impulsat. García destaca la programació de més de 50 cursos de formació en un any i la tramitació de distintes ofertes de treball. A més, recorda que “la prioritat de l’acció de govern local és que els morellans i morellanes tinguen treball. Per damunt dels que siguen les competències, eixa és la nostra preocupació principal i per a això continuem treballant”.

Més informació: