La neu més important del 2011 porta aigua i pocs problemes als Ports


Etiquetes: , ,



comarquesnord.cat, Morella
» divendres, 4 de març de 2011

La neu és la protagonista des del migdia del dijous amb precipitacions importants a la nostra comarca. Els voltants dels nostres pobles estan blancs, mentre que en el casc urbà on més es nota la neu és en les teulades i en els cotxes. Els carrers i carreteres tenen poca neu, encara que es demana molta precaució. Algunes carreteres secundàries tenen algun que altre problema, però sense incidències remarcables. Les llevaneus han treballat des de bon matí arreu de la comarca dels Ports. La de Vilafranca ha passat pel casc urbà i eixia a la CV-15 fins a Cabrilles i el límit de província.

Aquest episodi de neu que aplega a 18 dies de la primavera ja va ser destacat el dijous deixant uns 4 dits a Vilafranca i uns 2 a Morella. Durant la nit del dijous al divendres han continuat les precipitacions per lo que ens hem alçat amb un poc més respecte a l’anterior jornada. Durant el divendres la neu ha anat caient de forma irregular amb moments dèbils, però també amb moments de molta força.

Les precipitacions registrades a l’observatori de Morella sobre les 9 del matí del divendres arreplegaven 12 litres per metre quadrat, mentre que a Vilafranca s’havien acumulat 14,3 litres per metre quadrat. Les xifres augmentaran consiferablement per lo que ha nevat durant la primera meitat del dia.

La situació d’alerta de la Conselleria de Governació s’ha notat amb l’activitat dels dispositius front a la neu, però ha estat curiós que els bombers voluntaris de Morella durant el matí del divendres no havien estat convocats per treballar.

Operaris de l’Ajuntament de Vilafranca estan netejant la zona del Col·legi Blasc d’Alagó i el Centre de Salut per a que la gent puga accedir més fàcilment. A Morella pràcticament no ha calgut muntar cap dispositiu especial, ja que la neu no ha collat pels carrers. De totes formes, el vehicle de la Policía Local ha estat treballant amb la cunya tot el matí. El transport escolar ha funcionat en normalitat al col·legi de Morella. No han pogut acudir a la feina els alumnes del taller d’ocupació d’Herbers, per estar en mal estat l’accés.

Al llarg del divendres la situació meteorològica millorarà tal com apunten les previsions. El que és segur és que aquesta nevada propera a l’inici de la primavera anirà molt bé després d’uns mesos amb precipitacions bastant inferiors a lo normal. Per altra banda, la nevada tindrà el seu component lúdic que gaudiran sobretot els xiquets i joves.

Més informació: | |