Els xiquets del CRA Tastavins es disfressen enmig del fred i la neu



comarquesnord.cat, Fontdespatla
» divendres, 4 de març de 2011

Los alumnes del CRA Tastavins van celebrar el passat dijous 3 de març lo Carnestoltes. Enguany, lo municipi encarregat d’acollir el passacarrers on tots los anys participen los xiquets de Torredarques, La Sorollera, Mont-roig, Pena-roja i Fontdespatla se va celebrar a Fontdespatla. La festa va estar amenitzada per la xaranga mont-rogina ‘Dit i Fet’ i en alguns moments va estar acompanyada de les primeres volves que van caure dijous al Matarranya.

Los xiquets del CRA Tastavins s’ho van passar d’allò més bé, i es van veure disfresses de tot tipus. Per un costat, vam trobar xiquets i xiquetes vestits de freses, també de papallones, de fantasia, de tutti frutti, algun que altre teletubbie, pastors i unes boniques abelles. Al llarg del recorregut pels carrers de Fontdespatla, també se van repartir dolços i caramelos, i els pares dels alumnes del CRA Tastavins se van traslladar fins a Fontdespatla per acompanyar als seus fills a la festa.

Lo professorat i direcció del CRA Tastavins va destacar que los xiquets s’ho van passar molt bé, però també van recordar que pareix que no tinguen sort amb lo temps que els fa a Carnestoltes. I és que enguany, només començar a fer el passacarrers, se va posar a nevar amb molta intensitat. Això va obligar a que durant uns minuts, la xaranga i els xiquets se quedaren al pavelló de Fontdespatla. Després, però, lo passacarrers va continuar.

Alguns pares i professors també van recordar que l’any passat (2010) encara va ser pitjor. I és que els xiquets del CRA Tastavins van celebrar Carnestoltes a Pena-roja, en un ambient molt fred i en molta neu. De cara a este cap de setmana i el següent, alguns xiquets de pobles celebraran la festa de Carnestoltes amb la gent gran. En concret, Torredarques celebrarà els Carnavals demà, dia 5 de març. Pena-roja, per la seua banda, ho farà lo pròxim 12 de març.

» Fotogaleria: Carnestoltes al CRA Tastavins

Més informació: | | |