El líder Penyíscola, primer equip que aconsegueix guanyar al Morella


Etiquetes:


comarquesnord.cat, Peníscola
» diumenge, 7 de març de 2011

El Morella F.C va perdre aquest diumenge la condició d’invicte en el difícil desplaçament al Benedicto XIII de Penyíscola. Partit que enfrontava al líder i segon classificat que, junt al Sporting Benicarló, pareix que seran els tres equips que es jugaran fins al final els dos llocs que donen accés a Primera Regional.
Era un partit important, però no definitiu per al desenllaç de l’apassionant cursa per l’ascens a falta ara de vuit jornades, així com falta el partit del Morella al camp del Sporting Benicarló, així com l’enfrontament entre el Penyíscola i els benicarlandos.

Gran ambient a les graderies del Benedicto XIII, en una vesprada perfecta per practicar el futbol. Va destacar l’alta presència d’aficionats del Morella, uns cinquanta que van animar tot moment al seu equip, amb una forta ovació als jugadors al finalitzar el partit, a pesar de la derrota. Molts dels aficionats tancaven a Penyíscola el festiu cap de setmana del Carnestoltes de Vinaròs amb el partit de futbol.

El Morella FC aplegava amb disponibilitat quasi total del planter, excepte algunes de les baixes de llarga duració que s’arrosseguen des de ja fa un temps com la de Marc Bellvís. Pel que fa al Penyíscola, va tenir baixes importants per sanció ja que al partit anterior, front al Benassal, tres dels seus jugadors van eixir sancionats: Pablo Borque (4 partits), César Roca (1 partit) i Iván Saura (1 partit).

L’encontre entre primer i segon classificat s’agafava des de Morella amb calma, com un encontre més, sense la pressió de que no és una final en sí, sinó un partit igual de important com els que se juguen amb qualsevol altre equip.
Però la tensió es va notar en els jugadors, que en pocs moments van saber fer el futbol al que ens té acostumats aquesta campanya el Morella. També van haver-hi moltes imprecisions que van facilitar la tasca en atac dels locals.

A pesar de que el Morella no va estar massa fi, l’inici va estar molt igualat, sense un dominador clar. Però poc a poc van anar arribant les ocasions dels penyiscolans que en la primera meitat van fer tres pals, dos postes molt clars que per no res no van ser gols i un travesser no tan clar d’Óscar Grau. També Dídac va tenir de fer parades de gran mèrit per evitar el gol. L’ocasió més clara per als morellans va ser un espectacular xut de Carlos Chillida que no va ser gol per poc a la mitja hora de partit.
Els morellans van saber aguantar les ocasions locals, però justet quan s’estava esperant el descans, al minut de descompte, aplegava un d’eixos gols psicològics que tan mal fan. Óscar Grau rematava de cap un centre, aprofitant la seua altura i marcava el que seria el gol definitiu de l’encontre, celebrat amb molta alegria pel propi jugador, els seus companys i l’afició local. Quan el Morella es disposava a treure, el col·legiat, decretava el final de la primera meitat.

A la segona meitat pràcticament no es va jugar a futbol. El Penyíscola es va dedicar a perdre bastant de temps en qualsevol moment que va poder. El Morella no va saber entrar al partit i de nou les millors ocasions van ser per als locals. De totes formes, el marcador no es mouria. Els morellans van tenir la millor acció amb un xut de falta de Jordi que va fer lluir al porter rival i poca cosa més. A falta de 10 minuts un jugador local va ser expulsat i poc després aplegaria la darrera oportunitat clara per als morellans en un remat de cap de Moles. Encara quedaria temps per a l’expulsió de Carni a les acaballes del partit.

D’aquesta manera, el Morella perdia el seu primer partit de la temporada, un fet que és impressionant i que el temps li donarà encara més valor. A més, la derrota va ser al camp del Penyíscola, un autèntic fortí, que amb la victòria dels locals el diumenge continua imbatut aquesta temporada, a l’igual que la Fàbrica de Giner de Morella i el Pla del MigUll de Cinctorres. En la present campanya, a la Fàbrica, Morella i Penyíscola empataven justament a zero gols.

La derrota del Morella era el pitjor dels escenaris possibles, així com es va unir a la victòria previsible del Sporting Benicarló. El Penyíscola s’allunya en el liderat, a 4 punts ara dels morellans, mentre que el tercer dels afectats, el Sporting Benicarló, guanyava 4 a 1 al Vilafamés B, estant ara un punt per sobre del Morella.
Resten vuit jornades i el proper cap de setmana podria canviar tot, ja que ve una jornada que podria ser bona per als dels Ports. El Morella jugarà a casa front al cuer, el Tírig, mentre que els dos conjunts que van per davant tenen complicats desplaçaments. Els de Penyíscola jugaran al camp de l’Atzeneta i els benicarlandos front al quart classificat, Els Ibarsos.


» resultat
» ACD Peníscola 1-0 Morella FC

» Alineació
» Morella F.C.: Dídac, Héctor Chillida, Pau, Monfort, Carni, Ángel, Carlos Chillida, Víctor, Jordi, Josele i Moles. També van jugar Mario, Pablo i Soro.

» Gols
» 1-0 Óscar Grau (45’+1′).

Més informació: