Morella reivindica el paper de les seues dones en el treball, mitjançant una exposició


Etiquetes:



comarquesnord.cat, Morella
» dimarts, 8 de març de 2011

Morella reivindica el Dia Internacional de la Dona amb una exposició de morellanes amb treballs de responsabilitat o que tradicionalment s’han atribuït a la figura de l’home. “Trencant el sostre de vidre” és el títol de la mostra, organitzada per l’Ajuntament de Morella, el Centre Infodona i el Grup de Dones.

Vint-i-cinc dones de Morella han prestat la seua imatge i han reivindicat el seu paper laboral a través d’altres tantes frases. Els perfils que tenen són molt distints, però tots ells comporten una gran responsabilitat. D’aquesta manera, s’ha aconseguit representar el treball en els distints sectors econòmics.

L’agent d’igualtat del Centre Infodona, Mari Pau Querol, afirma que “l’exposició està formada per dones que són l’excepció al fenomen de la segregació horitzontal i vertical. Per això, ens dóna una visió optimista, però també ens recorda les dificultats que han tingut”. A més, respecte al títol de la mostra, explicava que “les dones s’han d’enfrontar a la barrera invisible, eixe cridat sostre de vidre, pel que encara que cada vegada estan més preparades, se’ls impedix optar a un treball en les mateixes condicions que a l’home”.

Malú Blasco ha destacat que “l’ideal seria que no s’haguera de reivindicar el dia internacional de la dona, perquè significaria que no existirien desigualtats. Però mentrestant, hem de continuar reclamant la igualtat en tot”. A més, afegia que “avui en dia, encara hi ha desigualtats entre les dones i els homes, especialment salarials. Nosaltres continuarem reivindicant este dia fins que desapareguen”.

Finalment, des del Grup de Dones, la seua presidenta, Estela Buenaventura afirma que “en els testimonis de les dones, veiem que és una dificultat el tema de la conciliació, havent de compaginar el seu treball amb l’àmbit domèstic”.

Aquesta exposició és l’acte central de la reivindicació del 8 de març a Morella. A més, en els últims dies, han tingut lloc una sèrie d’activitats que han recordat la data, com la xarrada a càrrec de dones de Guatemala, sobre el paper d’elles en la societat del seu país, organitzada pel Fons Valencià per la Solidaritat o la projecció de pel·lícules en el cinema de la localitat.

Més informació: