Cándido Méndez i Leire Pajín visitaran Els Ports aquest cap de setmana


Etiquetes: , , ,


comarquesnord.cat, Vilafranca
» dimecres, 9 de març de 2011

Cándido Méndez, secretari general de la Ugt, torna a Morella aquest cap de setmana per participar en l’Escola de Joventut de la Unió General de Treballadors del País Valencià. Per setè any consecutiu el sindicat ha escollit la capital dels Ports per a la celebració d’aquestes jornades que avui s’han presentat a València. Durant aquestos dies, els assistents realitzen tallers programats, taules redones i analitzen i practiquen distintes qüestions a les què els sindicalistes s’enfronten al seu dia a dia. L’Escola de Joventut sol comptar amb l’assistència d’uns 80 delegats i delegades. L’alcalde de Morella, Ximo Puig, agraïa “el compromís permanent de Cándido Méndez i de la UGT amb Morella, per apostar per la nostra ciutat com a seu de l’Escola”.

Cándido Méndez no serà l’única personalitat que s’espera aquest cap de setmana, ja que el dissabte també estarà ací Leire Pajín, encara que la seva presencia no té res que veure en aquest cas en la escola d’UGT.

La ministra de Sanitat visitarà el proper dissabte Vilafranca on mantindrà una trobada amb l’alcalde de Vilafranca Óscar Tena. Leire Pajín visitarà les obres que està executant l’Ajuntament de Vilafranca per construir una nova residència de la Tercera Edat. Cal recordar que el Ministeri de Sanitat ha destinat 4 milions d’euros per a la finalització i l’equipament d’aquesta infraestructura, que tindrà una capacitat de 67 places a la residència de la Tercera Edat i 20 places en el Centre de Dia que també es posarà en marxa.

Per a l’execució de la infraestructura l’Ajuntament de Vilafranca també ha invertit més de 700.000 euros procedents del Pla E així com altres 230.000 corresponents al Pla Confiança. Un cop finalitzada la instal lació social es generaran al voltant de 35 llocs de treball directes, a més d’altres indirectes. Està previst que la ministra signe en el llibre d’honor de l’Ajuntament de Vilafranca i que, a continuació es realitze una visita a les obres de la Residència de la Tercera Edat, que s’ha construït sobre un terreny d’uns 2.000 metres quadrats. La residència de la Tercera Edat ha estat un dels principals objectius de la Vila en els últims anys. L’objectiu és que els majors de la localitat, les comarques dels Ports i l’Alt Maestrat, així com els residents a les veïnes comarques turolenses no es vegen obligats a marxar fora quan arriben a la tercera edat.

Fins a la data no tenien aquesta possibilitat d’atenció a Vilafranca. L’alcalde de Vilafranca ha declarat que “sense el compromís del Ministeri de Sanitat la Residència no s’hagués dut a terme ja que, tot i que la competència directa és de l’administració autonòmica ha hagut de ser l’Ajuntament l’impulsor directe de la residència”.

La Ministra de Sanitat també farà una visita institucional a la ciutat de Morella.

Més informació: | | |