La Diputació i el Matarranya sumen esforços per millorar la neteja de carreteres a l’hivern


Etiquetes:



comarquesnord.cat, Vall-de-roures
» dimecres, 9 de març de 2011

La Diputació de Teruel i la Comarca del Matarranya han firmat aquest dimarts un conveni de col·laboració en la neteja de les carreteres durant l’etapa hivernal. A través d’este conveni, vigent durant un any però que es pot renovar, l’ens comarcal pose a disposició de la Diputació els tres camions durant l’hivern, sumant-se així a la flota de camions i llevaneus que s’encarreguen de netejar totes les carreteres del Matarranya i de comarques pròximes durant les nevades.

Inocencio Martínez, vicepresident de la Diputació Provincial, va destacar que “lo més important és parlar de l’esperit de col·laboració entre la Diputació i la Comarca del Matarranya”. De fet, les dos institucions se van reunir el passat mes de setembre on se van establir les bases d’este conveni, i a través del qual “la comarca mos cedeix los seus vehicles per a la gestió de la viabilitat hivernal” per les carreteres de la comarca en lo cas de que sigue necessari.

La firma d’este conveni ha permès també la substitució d’un camió que tenie la Diputació a Mont-roig i que ha quedat deteriorat amb el pas dels anys. Gràcies al conveni, se substituirà este camió amb un que tenie la Comarca del Matarranya. En este sentit, Francisco Esteve, vicepresident de la Comarca, va apuntar que “la comarca tenie un camió” i s’ha ofert a la Diputació “de tal forma que es pugue rendibilitzar al màxim tant la gestió com los propis vehicles”.

Així doncs, lo desplegament de la flota comptarà en un vehicle a Mont-roig, un a Pena-roja i un tercer a Ràfels. Tots tres camions formaran part del dispositiu de la Diputació que té la competència en la neteja de carreteres durant l’hivern. La flota de tres camions que té el Matarranya serveix tant per la neteja de carreteres en època de neu com en l’extinció d’incendis, ja que les cunyes es poden treure i posar quan sigue necessari

En referència al conveni que van firmar ahir la Diputació Provincial de Teruel i la Comarca del Matarranya, Inocencio Martínez va recordar que “les comarques són molt necessàries i que la Diputació i les comarques no han de ser excloents. La col·laboració entre comarques i Diputació és absolutament necessària. I amb esta organització s’ha d’aconseguir elevar la qualitat de vida dels veïns de la comarca”.

Per la seua banda, Esteve va refermar que sense una bona gestió “mos podem trobar en situacions com les de l’any passat, on un camió anave amb la cunya aixecada perquè no sabie si la carretera per la que passave ere seua o no. D’esta forma, estos convenis serveixen perquè la gent no et pregunto que han vist un llevaneus que anave amb la pala aixecada. Si anem tots a una, lo que influirà és que la gent del territori estarà contenta amb los serveis que se li donem”.

Més informació: