Vilafranca presenta aquest dissabte una residència innovadora per als majors



comarquesnord.cat, Vilafranca
» dissabte, 12 de març de 2011

L’Ajuntament de Vilafranca i Fundació Gerón presenten aquest dissabte el projecte de la Residència i Centre De Dia per a Persones Majors, al costat de la Ministra de Sanitat, Política Social i Igualtat, Leire Pajín, qui visita la localitat per comprovar l’estat del projecte que el seu ministeri ha recolçat amb 4 milions d’euros. A l’acte també estarà present l’Alcalde de Vilafranca, Óscar Tena; la Delegada del Govern, Ana Botella; i el President de Fundació Gerón, Antonio Aguilar. El centre residencial atendrà a 90 majors i crearà 50 llocs de treball directes en la localitat.

» Complet equipament
Sistemes de Domòtica, aules d’informàtiques, gimnàs, sales de fisioteràpia i rehabilitació… Els mitjans tècnics i assistencials més avançats en un modern centre residencial, gestionat per Fundació Gerón. El centre residencial comptarà amb 60 places residencials més altres 30 d’Unitat d’Estada Diürna. En total, oferirà un servei de cures especialitzades a 90 persones majors i suposarà la creació de 50 llocs de treball directes.

L’immoble, actualment en fase de construcció, comptarà amb 2.136 m2, i rebrà aquest any una inversió de 2 milions d’euros per part del Ministeri de Sanitat, Política Social i Igualtat a càrrec de la subvenció d’IRPF de 2010. A més, l’Ajuntament de Vilafranca ha invertit en la construcció de l’edifici més de 900.000 euros, dels quals més de 700.000 procedeixen del Pla I del Govern i altres 230.000 del Pla Confiança de la Generalitat Valenciana. També, l’Ajuntament de Vilafranca ha dedicat altres 150.000 euros a la urbanització dels terrenys.

El modern edifici, la finalització del qual està prevista per a l’estiu de 2012, oferirà les prestacions i els serveis assistencials més capdavanters. Càmeres de vigilància per infrarojos, detectors volumètrics de presències i caigudes, control de errantes, accessos automatitzats o telemandos per encamados són alguns dels avantguardistes sistemes de domòtica que contribuiran a millorar la qualitat de vida i la seguretat dels residents.

Serà una residència oberta i participativa des de la qual Gerón, a més, desenvoluparà tot tipus de programes de Formació i Ocupació, així com cursos de Voluntariat, servei de suport a famílies cuidadores de majors amb dependència i tallers de mobilitat, que estaran dirigits a tota la comarca amb la finalitat de fomentar l’envelliment actiu i les relacions intergeneracionals. S’espera així arribar a donar resposta des de la pròpia residència a més de 200 famílies.

Fundació Gerón és una entitat sense ànim de lucre, amb més de 15 anys d’experiència, que gestiona en l’actualitat una trentena de residències per a persones majors a Espanya. En tots els centres que dirigeix aposta fermament pels mitjans més avançats, l’atenció professional humanitzada i el disseny per oferir una atenció de qualitat.

Més informació: | |

1 comentari

  1. Ja ere hora, doncs era una necesitat per al poble i una bona iniciativa per fomentar llocs de treball( espero per a la gen del poble). Es molt bo tindre un alcalde que es implique tan pel nostre poble. Gracies.